6 manieren om terug te kijken op 2021

De maand januari vliegt voorbij. Nu we een nieuw jaar met nieuwe kansen beginnen, kijk ik nog even terug op afgelopen jaar. Zelf vind ik het persoonlijk altijd wel mooi om even stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is. Hieronder daarom mijn favoriete 6 manieren om terug te kijken op 2021!

1. Lijstje #1: nieuwe ervaringen & trotse momenten

Toen ik aan de vierde begon dit jaar, zat ik eens na te denken over wat ik in de derde allemaal had gedaan. Zo zat ik een lijstje te maken met nieuwe ervaringen! Wat dacht je van voor het eerst domino’s bestellen, kanopoloën, met vrienden kamperen en mountainbiken! Zo kan ik nog meer dingen noemen en dit lijstje heeft me veel dankbaarder gemaakt voor alle bijzondere dingen die ik misschien al was vergeten 😊

2. Fotoboek/scrapboek

Dit heb ik vorig jaar tijdens de lockdown gedaan, al mijn creativiteit bij elkaar geraapt en het begin van een scrapboek gemaakt. Superleuk! Als je niet zoveel moeite wilt doen, kan je ook een album op je telefoon maken met de leukste foto’s van 2021. Daarnaast kan je de allermooiste ook op bijvoorbeeld hema.nl laten afdrukken en ze ophangen op je kamer!

3. Brief van vorig jaar

Ook dit idee heb ik vorig jaar voor het eerst toegepast, nadat ik het tegen was gekomen op het YouTube kanaal van Jiska Stuij. Op oudjaarsavond 2020 heb ik een brief geschreven aan mezelf voor oudjaarsavond 2021. Ik keek er al heel lang naar uit om lekker onder een dekentje te kruipen, wat kaarsen aan te steken en die brief te lezen. Ik was erg benieuwd wat ik heb geschreven en heb nu al weer zin om er eentje voor volgend jaar te schrijven!

4. Lijstje #2: geloof enzo

In een jaar kan er ook veel gebeuren op geloofsgebied. Verandering die je niet op foto’s of in video’s kan terugvinden. Ik merk bij mezelf dat deze dingen soms langs mee heen schieten en daarom is mijn voornemen om komende oudjaarsavond hier eens stil bij te staan. Afgelopen zomer ben ik gedoopt en wat betekent dat nu voor wie ik ben en voor hoe ik mijn geloof vormgeef? Wat heeft God voor bijzondere dingen gedaan? Veel, weet ik zeker, maar ik wil dit jaar weer een dankbaarheidslijstje opstellen om daar eens wat bewuster van te blijven!

5. Spotify: wrapped 2021

Ik denk dat iedereen die van muziek houdt en Spotify gebruikt, dit wel kent. Spotify heeft, dat denk ik tenminste (terwijl ik deze blog schrijf is het nog november), in december weer een top 50 gemaakt van je meest geluisterde nummers van afgelopen jaar. Als je gewoon even je hoofd leeg wil maken, is dit de ideale manier om nog eens over 2021 na te denken! Zeker een aanrader!

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad en laat vooral in de reacties even weten hoe jij 2021 hebt afgesloten. Heb je nog ideeën of verzoeken voor andere blogs, laat het gerust ook even weten!

 

Foto: Ineke Linssen