6 Preptips voor als je op vakantie (of kamp) gaat

Om je vakantie nóg ultiemer te maken, heb ik 6 tips om goed voorbereid op reis te gaan! Geloof me, hier ga je echt blij mee zijn. Komen ze:

1. No holiday without music! 

Dus zet je favo playlisten offline of download ze. Vooral tijdens die lange reis in de auto of het vliegtuig ga je hier heel blij mee zijn! En omdat je zoveel tijd hebt, nog idealer om dat ene album van die fijne artiest eindelijk eens goed te luisteren. Extra leuk: als je dat ene nummer dan hoort op een koude herfstdag, ben je weer helemaal terug in de zomerse vibes!

2. Readfood voor bij het zwembad

Check eens bij je vriendinnen of zij nog leuke boeken in de kast hebben staan. Of vraag om goede boekentips via insta en leen ze in de bieb. Ook chill: een fijn tijdschrift, bijvoorbeeld de nieuwste Belle ;)

3. Nails on fleek

Als je dan lekker bij het zwembad ligt te chillen met je muziekje op of bent verzonken in een spannend boek, is de summervibe nog meer ‘aan’ met shiny nagels! Sla alvast een zomers kleurtje in en ga, eenmaal voor de tent, eens op je dooie gemakje je nagels lakken. Super ontspannend en gegarandeerd zonder butsen, omdat je alle tijd hebt ze goed te laten drogen (that’s the key!).

4. Je lievelingsoutfits fresh and clean

M’n moeder was nooit heel blij als ik één dag voor vertrek met een stapel vieze, maar favoriete kleren kwam aanzetten. Die favo outfits moesten natuurlijk mee! Wees een beetje lief en gooi ze een week van tevoren in de was. Weet jij zeker dat ze helemaal fresh mee gaan, kan je moeder ook wat relaxter op vakantie. In die laatste week draag je dan gewoon je shirtjes die onderop je stapels liggen. Komen die ook nog eens van pas! 

5. Prep je portemonnee ‘holidayproof’

Gooi alle pasjes die in het buitenland useless zijn uit je portemonnee! Denk aan al die klantenkaarten, je OV and so on. Alleen maar vervelend als je die kwijt raakt. Je kan zelfs overstappen op een tijdelijke holidaywallet. Gewoon een leuk klein portemonneetje, i.p.v. die halve handtas. Laat je ID, zorgverzekeringspas en pinpas er natuurlijk wel in zitten. ;) 

6. Shitload aan haarelastiekjes

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar tijdens de vakantie heb ik een piek aan ‘verloren haarelastiekjes’. Ik denk dat vele zwembaden, meren en zeeën me niet erg dankbaar zijn. Ik raak ze altijd kwijt. Daarom: neem er lekker veel mee! Kun je na het zwemmen je natte haar weer in een fijne knot op je hoofd doen, om je vervolgens weer te verdiepen in dat hilarische boek! 

Nu kun jij onbezorgd op reis! Nog aanvullende tips? Laat het weten in de comments!

Photo by Briana Tozour on Unsplash