6 redenen waarom ik geen make-up draag

Misschien heb je op deze blog geklikt omdat je denkt: ‘Wat is dat nou voor buitenaards wezen?’ Of je herkent jezelf in mij en zoekt een medestander :) Allereerst wil ik graag duidelijk maken dat ik helemaal niets heb tegen mensen die make-up dragen en dat ik bijvoorbeeld op een feestje ook wel eens mascara op doe. In deze blog ga ik het hebben over waarom ik op een normale dag geen make-up draag. Verder wil ik ook niet zeggen dat ik nooit dagelijks make-up gá dragen, misschien doe ik dat over een aantal jaar wel weer. Geniet maar van deze blog vol eerlijke en soms pijnlijke redenen die je vertellen waarom ik deze keuze heb gemaakt!

#1 Te veel gedoe

Het duurt lang en het is veel gepriegel. Nu ben ik best ongeduldig en heb ik helemaal geen motoriek, dus vind ik het onnodig om er veel energie aan te verspillen :).

#2 Mezelf zijn

Mensen krijgen een eerste indruk van je op basis van je uiterlijk. Voor mij was dit een reden om geen make-up te doen. Ik wil dat iemand echt ziet hoe ik ben en van mij houdt zoals ik ben, ongeacht hoe ik me kleed en of ik wel/geen make-up op doet. Dit kan voor jou misschien wel betekenen dat je wél make-up op doet. Als dat bij jou past en je je daar lekker in voelt, zou ik het zeker doen! Want het is ook heel belangrijk dat mensen van jou houden en accepteren als je wél make-up doet! Dit is jouw keuze en ik moedig je vooral aan om lekker te ontdekken welke make-up bij jou past. Bij mij persoonlijk past make-up gewoon niet zo erg, daarom heb ik ervoor gekozen om dit niet te dragen.

#3 Ik ben er niet goed in

Na een make-upworkshop ging ik vol enthousiasme aan de slag. Toen ik voor het eerst thuis foundation op had, vroeg mijn broer wat ik had gedaan dat me zo op een wortel leek lijken… Au… Die is pijnlijk. Ik ben er gewoon niet goed in en dat geef ik ook gerust toe.

#4 Onafhankelijkheid

Iemand vertelde mij eens dat een meisje dat ik kende niet de deur meer uit durfde zonder make-up. Dit liet me best schrikken. Natuurlijk weet ik dat er veel meiden zijn die dit wel gewoon doen, maar het zette mij wel aan het denken. Een van de redenen waarom ik geen make-up draag is dan ook dat ik er onafhankelijk van wil zijn. Onafhankelijk van er altijd mee bezig zijn en er perfect uit willen zien, omdat ik weet dat ik best gevoelig ben voor het onderwerp ‘zelfbeeld’. Iedereen heeft weer andere onzekerheden en gevoelige onderwerpen, voor mij is dit er een en daarom heb ik deze keuze gemaakt :)

#5 Niet goed voor je huid

Volgens mij is make-up nou ook niet het allerbeste voor m’n huid. Dit is niet persé een reden waarom ik het niet gebruik, maar het is wel een bijkomend voordeel!

#6 Ik ben goed zoals ik gemaakt ben

Last but most important! We zijn gemaakt door God en ik geloof dat de manier waarop ik gemaakt ben is zoals Hij dat heeft gewild. Hier hoort ook mijn uiterlijk bij, hoe moeilijk ik dat soms ook vind om te geloven. Hier hoef ik dus niets aan te veranderen om mooier te lijken, want hij heeft me goed gemaakt! Iedereen gaat anders om met deze liefde van God. Zelf heb ik ervoor gekozen om dit uit te stralen door geen make-up te dragen. Maar je kan er ook voor kiezen, vanuit deze boodschap, om wel make-up te dragen! Er zijn ook meiden die, omdat ze geloven dat ze mooi zijn gemaakt, dat willen versterken met make-up. Dat kan natuurlijk ook! Het is een persoonlijke keuze die voor iedereen anders is.

Wel of geen make up?

Hopelijk heb ik je geïnspireerd om zelf ook eens over dit thema na te denken. Waarom draag je wel of geen make-up? Doe je het omdat je blij bent met jezelf en je jezelf kan uiten? Of doe je het om anderen redenen? Ik hoop ook dat ik je heb laten zien, dat of je wel of geen make-up draagt, God onwijs veel van je houdt! Mijn aanrader is dan ook zeker om met God hier over in gesprek te gaan. Verder zou het me heel tof lijken als jullie onder deze blog willen reageren!

Waarom draag jij wel/geen make-up?

Photo by Jamie Street on Unsplash