6 tips om rust in te plannen

Om 8 uur in de ochtend, op mijn zaterdagmorgen, verstoord een harde piep mijn slaap, ik moet mijn bed uit want ik moet werken. Ik kreun, ben nog lang niet uitgeslapen, maar heb zelf aangegeven dat ik wel wilde invallen voor een ander. Ik werk, houdt van sporten, probeer mijn gitaarlessen bij te houden, ben graag veel bij mijn vrienden en moet ondertussen ook mijn school halen. Veel doen is leuk, maar soms is rust heel erg belangrijk. Daarom geef ik in deze blog tips om vrije tijd en rust momentjes voor jezelf in te plannen!

Tip 1: Durf nee te zeggen

‘’Wil je wat langer werken?’’ ‘’Doe jij dit even?’’ Jahoo…. Uhm: NEE! Rust momentjes beginnen met zo nu en dan eens nee zeggen. Dit is helemaal oké en hierdoor kun je net wat meer vrije tijd krijgen.

Tip 2: Verwen je zelf een beetje

Me-time is een beetje verwen-tijd. Dit kun je doen op verschillende manieren; ga eens naar de winkel en koop voor jezelf jouw favoriete tijdschriftje. Of neem een keer net ietsjes meer tijd voor je ontbijt en drink rustig een extra lekker bakje koffie. Of verwen jezelf met een heel lekker taartje, vul het zelf maar in!

Tip 3: Laat je oordopjes eens uit

Altijd druk bezig zijn betekent veel fietsen/ reizen naar plekken. Als je op de fiets zit, laat die muziek dan eens uit. Luister gewoon eens naar de vogeltjes, de pratende mensen of andere geluiden. Dit is veel rustgevender dan altijd muziek in en gaan. Je wordt je bewust van je omgeving en dat zorgt er weer voor dat je lekker in het moment bent!

Tip 4: Blijf eens lekker thuis

Je hoeft niet elke avond in het weekend wat leuks te doen; blijf  eens lekker thuis! Zak op de bank, gun jezelf jouw favoriete chips en drankje en kijk lekker de hele avond televisie. Soms heb je dat gewoon eens nodig toch?

Tip 5: Lees een boek

Vroeg je bed in en je mobiel eens vroeg weg. Lang lezen in je bed zorgt dat je veel lekkerder kan slapen en meer tot rust komt dan dat je tot heel laat filmpjes blijft kijken… ;)

Tip 6: Zoek je creatieve kant

Doe ’s avonds of een eventjes uit school eens wat creatiefs. Schrijf in een boekje, teken wat, of luister gewoon lekker muziek op je bed; als het maar offline is. Zo kun je écht ontspannen.

De Huis van Belle agenda is uit! Deze agenda heeft meer ruimte om in te schrijven, er is ruimte voor je geodriehoek én we hebben elke week een leuke challege voor je bedacht die je helpt om van jezelf te houden of leuke dingen voor anderen te doen! Die wil je natuurlijk hebben en bestellen doe je hier!

PS: Als je nu clublid wordt, dan krijg je de agenda bij een abo!