6 vrouwen die de wereld beter hebben gemaakt

Omdat we allemaal wel wat inspiratie kunnen gebruiken, deel ik vandaag een lijstje met 6 inspirerende vrouwen die de wereld hebben beter gemaakt! Lees je mee?

Halima Aden

Ze is nog maar 19 jaar oud en een Amerikaans-Somalisch model. Ze brak vorig jaar het internet toen ze tijdens de bikini ronde van een Amerikaanse miss-verkiezingen een boerkini droeg.

Zaha Hadid

Uit Irak, afgestudeerd als architectuur aan de Architectural Association in Londen. In 1979 begon ze haar eigen bureau. Haar ontwerpen waren hoekige meetkundige vlakken, vervolgens is ze afgestapt naar scherpe afgelijnde vormen die veranderen in gladde objecten en gebouwen met ronde welvingen. Het nieuwe havenhuis in Antwerpen, het London Aquatics Centre, het zwemstadion voor de Olympische Spelen in Londen en Paviljoen van Zaha Hadid op het Holland Festival op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein zijn allemaal Zaha’s ontwerpen. Zaha is in 2016 overleden.

Malala Yousafzai

De meeste van ons kennen haar al, ze is een Pakistaans kinderrechtenactiviste. Zij is bekend geworden door haar strijd voor meisjes om naar school te mogen gaan. In 2014 kreeg ze de Nobelprijs voor de vrede. In 2012 was zij het doelwit van een Talibanstrijder, zij raakte zwaargewond door een kogel in haar hoofd en haar hals.

Oprah Winfrey

Een prachtige vrouw! Zij maakte in haar talkshow bepaalde thema’s bespreekbaar, denk hierbij aan seksueel misbruik, partnergeweld en postnatale depressie. Oprah biedt in Zuid-Afrika al zeven jaar onderwijs aan meisjes uit achtergestelde wijken. Dat doet zij in de Oprah Winfrey Academy for Girls.

Valentina Tereshkova

De eerste vrouw in de ruimte (1963), van Russische afkomst. Valentina werkte in een bandenfabriek en ging daarna techniek studeren. 16 juni 1963 is ze de ruimte in gegaan en werd daarmee de eerste vrouw die de ruimte ingaat.

Kate Sheppard

Zij is de aanvoerster van het vrouwenkiesrecht in Nieuw – Zeeland. Nieuw – Zeeland is hierbij het eerste land waar de kiesrecht voor vrouwen werd ingevoerd.

Welke vrouwen vind jij inspirerend? En vind je het leuk om vaker zulk soort blogs te zien, let me know in de comments!

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)