7 leuke dingen om te doen als je thuisblijft in de vakantie

Of het nu komt door corona of dat je het elk jaar al deed, veel meer Nederlanders blijven thuis en jij dus misschien ook. Thuiszitten hebben we natuurlijk al heel lang gedaan en daardoor kan je je nog sneller gaan vervelen, maar daarvoor zijn deze ideeën! Hopelijk heb je hier iets aan en verveel je je niet als je deze vakantie thuis blijft!

  1. Thuis kamperen

Nu je deze zomer niet weggaat, kan het erg balen zijn dat je niet kunt kamperen. Maar waarom zou je niet gewoon thuis kunnen kamperen? Als je een tuin hebt kan je gewoon met een paar vriendinnen een tent opzetten en dan ben je al aan het kamperen! Als je geen tuin hebt, kan je natuurlijk ook gewoon gezellig met z’n allen op matrassen in de woonkamer slapen!

  1. Kookmiddag

Als je thuis blijft heb je eindelijk de kans om al je kookkunst eens goed uit te proberen! Je hebt zoveel overige dagen, er is vast wel eentje geschikt om lekker de hele dag te koken en bakken. Van Italiaanse pasta’s naar Hollandse stamppot, alles kan! En natuurlijk daarna opeten…

  1. Relaxing…

We hebben natuurlijk al door corona veel thuis gezeten, maar ik kan zelf zeggen dat ik ook heel druk was met school. Nu heb je geen school meer en de uitgelezen kans om eens echt lekker te ontspannen. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren, maar een echte aanrader is een warm bad of een mooie wandeling in de natuur.

  1. Citytrip in Nederland

Je blijft dit jaar dus in Nederland (ik ook trouwens) en hier kan je misschien wel van balen. Geen mooie citytrips en warme stranddagen. Alleen hoe goed kennen wij Nederland eigenlijk? Als ik naar mezelf kijk, weet ik niet eens de steden in ons land op de kaart aan te wijzen. Daarom kan je natuurlijk ook een citytrip in Nederland doen. Dagje Amsterdam of Maastricht? Misschien kies jij wel voor Gouda of juist voor Friesland. Ook kan het super leuk zijn om gewoon random een trein te kiezen en te kijken waar je uitkomt!

Kijk hier voor leuke dingen om te doen tijdens een citytrip in Maastricht!

  1. Anderen helpen

Zeker als je thuis blijft kan je je snel vervelen! Dat herkende ik ook echt tijdens corona… Maar misschien kunnen we onze handen uit de mouwen steken en anderen helpen? Je kan mensen al blij maken door een kopje koffie (of thee) met ze te drinken, maar er zijn nog veel meer manieren. Vrijwilligerswerk of leuke kaarten maken, net wat bij jou past! Zeker een aanrader.

  1. Je kledingkast uitzoeken

Je herkent vast wel dat al je kleding nog echt eens uitgezocht moet worden en verkocht/weggeven wat weg kan. Laat deze vakantie daar nu eens perfect voor zijn! Want het leukste aan als je alles hebt uitgezocht, is dat je daarna je kast weer kan aanvullen! Dus opruimen en dan let’s go to de kledingwinkels en kringloop.

  1. Afspreken met vrienden

Dit klinkt heel cliché maar is natuurlijk wel super leuk om te doen als je thuis zit. En nu je toch zeeën van tijd hebt, kan je ook je vrienden opzoeken die aan de andere kant van het land wonen. Heel veel plezier!

Wat gaan jullie doen als je niet op vakantie gaat en thuis blijft? Hopelijk hebben deze tips jullie geïnspireerd en hebben jullie er wat aan!

Photo by Angelina Kichukova on Unsplash