7 manieren om het EK door te komen

Ja dames, misschien vind je het hartstikke leuk om voetbal te kijken maar misschien vind je er he-le-maal niks aan. Dan hebben we een paar alternatieven voor je die je kunt doen.

1. Ga naar de bios! Er is dan namelijk he-le-maal niemand dus je hebt de zaal waarschijnlijk voor je alleen. En dat is superrelaxed! Kun je tenminste keihard lachen of huilen en vindt niemand het raar :)

2. Bedenk iets wat je al heel lang wilt van je vader maar niet mag. Vraag het hem tijdens een spannende wedstrijd terwijl er net een doelpunt aan zit te komen en hij zal je ongetwijfeld toestemming geven. Want: zijn gedachten zijn ergens anders :)

3. Claim qualitytime met je moeder, zij vindt vast ook niks aan voetbal en ga een typisch meidending doen: lekker tutten in de badkamer! Maskertjes, scrubje, voetenbadje, nagels vijlen… Geen morrende mannen die in de douche willen en jullie horen aan het geschreeuw wel of er een doelpunt is!

4. Hoor jij ook bij de Anti-oranjebrigade? Verzin je eigen kleur (roze bijvoorbeeld) en dos je lekker uit in je zelfgekozen kleur. Hoezo bepalen die elf mannen wat jij aan moet trekken? Dat bepaal je lekker zelluf!

5. Kijk een leuke voetbalfilm. Blijf je toch in het thema, maar wel op zn vrouwelijks: Bend it like Beckham is een superleuke film!

6. Maak een van de recepten op Huis van Belle die je vindt in de keuken! Zo houd je de voetbalkijkers te vriend en laten ze je misschien met rust…:)

7. Laat je een keertje overhalen om toch mee te kijken, bijvoorbeeld met een groepje vrienden of de buren bij jullie thuis. Hoewel je oranje heel lelijk kunt vinden (ik wel!) wordt het toch al leuker als je een van de vele leuke jurkjes aantrekt die in omloop zijn (Bavariadress, Supertrash en ook Mango en H&M hebben leuke hangen), je nagels oranje of roodwitblauw lakt (heb er heel wat meiden mee zien lopen zaterdag bij de EO Jongerendag!). Ga er lekker in op, het is best gezellig!