8 dingen om te doen met een onbekende

Deze week is het week tegen de eenzaamheid. Een week waarbij je aandacht geeft aan mensen die eenzaam zijn en hen te steunen door ze uit te nodigen. Maar ook vriendschappen versterken en nieuwe vriendschappen aan gaan. Het is deze week dan ook leuk om in contact te komen met iemand waarvan je weet dat diegene vaak alleen is en dingen te doen met zo iemand.

Tips

Omdat het misschien lastig om iets bedenken om te doen met iemand die je niet (goed) kent geef ik je vandaag acht tips van leuke activiteiten of iets waardoor je laat weten dat je aan iemand denkt.

  1. Stuur een kaartje. Een kaart krijgen is altijd leuk en laat zien dat iemand aan je heeft gedacht! Een kaartje sturen is dus een mooie manier om te laten weten dat iemand niet alleen is.
  2. Ga wat drinken. Het hoeft helemaal niet lang te zijn maar gewoon gezellig wat drinken en iets lekkers eten. Je kunt het natuurlijk ook lekker thuis doen op je slaapkamer. Een leuke manier om iemand beter te leren kennen.
  3. Ga een stukje wandelen of fietsen. Als je bij elkaar in de buurt woont is het makkelijk om iets in de buurt te gaan doen. Samen de omgeving verder ontdekken en elkaars lievelingsplekjes wijzen.
  4. Film kijken. Je kunt naar de bioscoop naar een leuke film maar ook thuis kun je je eigen bioscoop creëren. Kussens, iets lekkers om te eten en een toffe film.
  5. Sporten: Als je het beide leuk vindt om actief bezig te zijn is sporten een goede manier om iemand mee te nemen. Ga een rondje hardlopen, naar de sportschool of een avondje zwemmen.
  6. Bakken/koken: Iets bakken en koken is een leuke gelegenheid om iemand beter te leren kennen. En daarna kun je het samen lekker opeten. Onze foodbloggers hebben al heel wat recepten gemaakt dus daar vind je vast wel wat tussen!
  7. Knutselen: Als je weet dat degene met wie je wilt afspreken ook creatief is kun je gezellig gaan knutselen. Hier op de website zijn er genoeg DIY’s te vinden!
  8. Iets doen met je andere vriendinnen. Als je het lastig vindt om alleen iets met iemand te ondernemen kun je ook hulp van je vriendinnen vragen. Stel hen voor om diegene mee te vragen om iets met elkaar te gaan doen. Wie weet hebben jullie er straks weer een hele nieuwe vriendin bij!

Dit waren zomaar een paar ideeën om je op weg te helpen! Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en dat jullie iemand gaan vragen om iets te ondernemen. Samen zijn is altijd beter dan alleen en weet dat je echt iemand er mee helpt! Als je nog vragen hebt stel ze dan gerust in de reacties!