8x creatief projectje voor 2019

Ook zin om iets leuks en creatiefs te doen, maar je weet niet zo goed wat? In dit artikel vind je een hoop leuke ideetjes om aan de slag te gaan! 

Even niet denken, maar dóen. Creatief bezig zijn is voor mij zo’n fijne manier om te ontspannen, mijn gedachten voor mijn gevoel even helemaal ‘uit’ te zetten en leuke ideeën tot uitvoering te brengen. Soms kan het nog best lastig zijn om een begin te maken met iets creatiefs. Waar kan je mee aan de slag gaan? Hieronder een rijtje met een aantal ideeën, en vul het rijtje vooral aan voor jezelf! 

#1 Breien

Leer breien! Begin met iets makkelijks, zoals het maken van een sjaal of een kleedje. Je kan het oefenen aan de hand van Youtube filmpjes, en als je gelukt hebt ken je misschien wel iemand die al kan breien en je een handje wil helpen. 

#2 Jaarboek

Start een jaarboek van 2019. Je kan het boek gebruiken als een soort dagboek. Schrijf erin op wat je meemaakt, wat je denkt, wat je voelt… Ook kan je er kaartjes van bijvoorbeeld musea in plakken, er tekeningen in maken, foto’s in plakken, of vrienden erin laten schrijven. Aan het eind van het jaar heb je dan een tof overzicht van hoe jouw jaar was! 

#3 Stekjes

Neem stekjes van planten van je ouders, en stop ze in leuke potjes. Laat de stekjes op je kamer uitgroeien tot mooie planten. (Geen idee hoe je planten moet stekken? Ik schreef er op mijn eigen blog al eens een ‘how to’ artikel over!) 

#4 Cadeautjes

Maak een klein persoonlijk cadeautje voor een vriendin, om haar te laten weten dat je haar waardeert. Dit cadeautje kan bijvoorbeeld een zelf beschilderd plantenpotje zijn, een gedichtje, kaarsenhouder, tekeningetje of iets anders. 

#5 Kringloop

Koop bij de kringloop een mooi setje witte bordjes of kommetjes, en beschilder ze in een leuk patroon. Stipjes, hartjes, maantjes… Je kan helemaal losgaan! 

#6 Van shirt naar tas

Dit is zo leuk! In 10 minuten kan je van een oud t-shirt een handig tasje maken. Check hier  hoe je het doet.  

#7 Koken en bakken

Probeer een recept uit wat je nooit hebt gemaakt. 

#8 Fotoboek

Maak een fotoboekje van de afgelopen paar jaar van je leven. Je maakt waarschijnlijk een hoop foto’s, maar vaak blijven ze allemaal op je telefoon staan en zie je ze bijna nooit meer. Dat is toch jammer! Print ze uit, en plak ze op in een mooi boekje. Je kan er ook nog wat bijschrijven als je wilt.  

… En vul zelf maar aan!

Met welk creatief projectje ga jij binnenkort aan de slag? 

Liefs, 

Anniek 

Photo by rocknwool on Unsplash