9 films die je girlpower een boost geven

Oké, oké. Af en toe een romantische komedie is leuk en tegen zwijmelfilms als The Notebook zeggen we geen nee (RYAN GOSLING). Maar o wat is het fijn als het in een film NIET alleen maar om een liefdeskoppel draait en de leading lady meer doet dan iemands hart veroveren. Deze films zitten vol girlpower, al zou je dat bij sommige niet meteen verwachten.

1. The Sisterhood of the Travelling Pants (2005)

Carmen, Bridget, Lena en Tibby verschillen als dag en nacht maar delen twee dingen: hun vriendschap én een jeans die ze op wonderlijke wijze allemaal past. Oké, er passeren wat hunks de revue, maar de film draait om hun vriendschap en om wie de meiden zijn en waar ze mee strugglen in hun leven.

2. Little Women (1994)

Een gouwe ouwe, over vier zusjes die met hun moeder samenleven na de Amerikaanse Burgeroorlog en het niet breed hebben. In die tijd hadden vrouwen weinig rechten en was het nastreven van een carrière niet normaal. Toch wil dochter Jo in plaats van trouwen maar één ding: schrijfster worden.

3. Pride & Prejudice (2005)

Dit verhaal is een klassieker, naar het boek van Jane Austen. Het wordt vaak gezien als love story, maar eigenlijk draait het verhaal om de girlpower van Elizabeth Bennet. In een tijd waarin een vrouw alleen kon overleven door met een rijke man te trouwen, wijst zij er eentje af omdat ze liever alleen en arm zou blijven dan trouwen met iemand van wie ze niet houdt.

4. Bend It Like Beckham (2002)

Voetbalfilm voor meiden! Vriendinnen Jess en Jules houden van voetbal, ook al zijn hun ouders er niet zo blij mee dat ze als meiden het liefst door de modder rollen. De film laat ook nog eens zien dat een jongen nooit tussen twee vriendinnen in kan komen (zelfs niet als ze hem allebei leuk vinden).

5. Pitch Perfect (2012)

Een groep meiden met maar één droom: a capella zingen en de wedstrijd winnen met hun groepje The Bellas. Het leukste aan deze film is hoe verschillend alle meiden zijn en dat ze elkaars gekke trekjes compleet accepteren. En ze gaan de strijd aan met de jongensgroep van de school.

6. Mona Lisa Smile (2003)

Vier meiden op een universiteit raken geïnspireerd door hun kunstlerares, die erg modern is voor een vrouw uit de jaren vijftig. Het toffe aan deze film is dat er meiden tussen zitten die niet willen trouwen maar een eigen carrière willen (wat zeldzaam was in die tijd). Maar de film laat ook zien dat het óók girlpower is om huisvrouw te willen zijn!

7. Legally Blonde (2001)

Beauty en brains gaan prima samen! Deze film is een roze klassieker en laat zien dat het oké is om net enthousiast te worden van nieuwe schoenen als van een 10 op je proefwerk. Dat maakt je niet oppervlakkig, dat maakt jou JOU. You go, Elle Woods.

8. The Sound of Music (1965)

Ja, écht. Stiekem is hoofdpersoon Maria echt rebels. Ze kan en wil haar passie voor muziek niet onderdrukken, ontfermt zich als een tweede moeder over de kinderen van haar baas en laat zich door niemand veranderen. Ze trouwt met haar baas en vlucht samen met hem en de kinderen voor de nazi’s om het gezin veilig te houden. Best een heftig verhaal dus als je de suffe liedjes weg denkt. Girlpower!

9. 10 Things I Hate About You (1999)

Een van de weinige high school films waarin de hoofdpersoon een overduidelijke feminist is en zich daar niet voor schaamt. Kat heeft bij vlagen een hekel aan jongens, geeft meer om haar talenten dan om haar uiterlijk, doet altijd lekker wat ze zelf wil en leert ondertussen ook nog eens haar zusje begrijpen, die compléét anders is.

De Huis van Belle agenda is uit! Deze agenda heeft meer ruimte om in te schrijven, er is ruimte voor je geodriehoek én we hebben elke week een leuke challege voor je bedacht die je helpt om van jezelf te houden of leuke dingen voor anderen te doen! Die wil je natuurlijk hebben en bestellen doe je hier!

PS: Geef je op voor 1 mei, dan krijg je de nieuwste Belle in je bus! In de nieuwste Belle praten we over sexting en andere onderwerpen die met seks en relaties te maken hebben. Die wil je niet missen dus!