Afdeling orale seks

Soms lees je bij ons artikelen over seks en seksualiteit. Deze artikelen staan niet op zichzelf, we schreven al heel veel verschillende soorten artikelen over dit onderwerp en je kan ze bij ons op de website terug vinden. We vinden het belangrijk dat je goed nadenkt over je keuzes en daarover praat met je ouders en vriendinnen bijvoorbeeld. Wij willen er een rol in spelen door je een zo eerlijk en compleet mogelijk beeld te geven vanuit verschillende invalshoeken, en daarom zullen we niet zo snel zeggen wat ‘goed’ of ‘fout’ is. Lees en denk je met ons mee?

‘Oke, dus als ik het goed begrijp willen sommige christenen geen seks voor het huwelijk, maar bevredigen ze elkaar wel oraal? Dit klinkt toch niet logisch?’ Echte uitspraak dit! Van iemand die zelf niet gelooft, die wel kiest voor seks voor het huwelijk (met vaste partner) en met grote ogen naar deze keuze van sommige christenen kijkt. Omdat zij zelf eerst geslachtsgemeenschap hadden en orale seks als veel intiemer ervoeren.

Eh ja orale seks

Orale seks, oftewel: beffen of pijpen. Misschien heb je het weleens gehoord en denk je: wat is het eigenlijk? Met orale seks bevredig je de ander bij het geslachtsdeel met je mond. Toen ik er heel lang geleden voor het eerst van hoorde dacht ik: nooo, bestaat dit echt? Ja, het bestaat echt. En ook onder tieners en jongeren wordt er heel wat geëxperimenteerd met orale seks.

Steeds komt de ander wat dichterbij jou

Er wordt wel eens gezegd: tussen zoenen en geslachtsgemeenschap kun je nog heel veel doen. Is een feit. Je kunt elkaar zoenen (met of zonder tong) tot samen naakt douchen en van alles wat daar tussen zit of na komt. En je kunt elkaar dus oraal bevredigen. Om met het eerste stapje te beginnen, zoenen, manmanman… wat kan dat al enorm intens en ontzettend opwindend zijn. Dat jullie elkaar vinden met elkaars mond en op dat moment helemaal in elkaar opgaan. Als we dan even kijken naar de volgende stappen die hier net beschreven zijn, zien we dat misschien de intensiteit toeneemt (maar dat hoeft niet per se), maar sowieso de intimiteit wat je lijf betreft. Steeds komt de ander letterlijk wat dichterbij jou. Eerst op je huid en onder je kleren en daarna zelfs bij je geslachtsdeel. Intiemer kan niet.

Met orale seks komen wel ontzettend intieme dingen bij elkaar

Wat ik in deze blog niet wil doen is zeggen dat je niet of wel oraal ‘mag’ bevredigen. Maar met orale seks komen wel ontzettend intieme dingen bij elkaar: je mond waar zoveel gevoel en intensiteit in zit en daarnaast je geslachtsdeel (of dat van een ander). Dat is niet zomaar hetzelfde als iemand zoenen of gewoon even iets doen omdat die ander dat zo graag wil. Op dat moment ben je dus wel heel naakt: letterlijk en figuurlijk.

Ik hoor wel eens van meiden die dit overkomt, zonder dat ze er eigenlijk over na hadden gedacht. Maar ja, die jongen wilde dit zo graag en eigenlijk deed hij het al voordat ze nee kon zeggen. Misschien is het nu nog een ver-van-je-bed-show, maar toch is het goed om er dan nu al over na te denken. Of als het al wel gebeurd is: gun jezelf dan nu de mogelijkheid om er alsnog een keer over na te denken. Wat zou jij willen? Hoeveel van je lichaam en je intimiteit wil je op welk moment aan iemand geven? Think about it!

‘Your naked body should only belong to those who fall in love with your naked soul.’ (Charlie Chaplin)

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?