Album: Say it!

Dit is een album waar ik zelf lang op zat te wachten, namelijk het nieuwe album van Jordan Feliz, Say it! Het hele album heeft een lekkere feeling. Wat ik zo gaaf vind aan zijn muziek, is dat de muziek en de tekst perfect op elkaar aansluiten. Ook heeft hij veel verschillende soorten muziek op zijn album staan. Ik wil er graag wat nummers uitpikken om te laten zien wat ik bedoel!

Say it

Je kan natuurlijk niet om het gelijknamige nummer heen, ‘Say It’! Je wordt gelijk vrolijk als je naar de muziek luistert. Het heeft een heerlijk ritme en is makkelijk mee te zingen of mee te neuriën. Het is eigenlijk een lied om Hem te prijzen. Als Zijn naam niet wordt geprezen wie heeft ons dan nodig? We moeten duidelijk zijn, het zeggen. Say it!

Wounds

‘Wounds’ is een van de liederen die me direct heeft geraakt. Hij staat ook als twee verschillende versies op het album, en terecht! Het is een nummer waar iedereen zich wel in kan herkennen denk ik. Soms voel je je gebroken, en weet je niet hoe je er ooit bovenop moet komen. In het refrein legt hij uit dat het enige wat je nodig hebt om te genezen, de liefde van God is. Zijn liefde heelt alle wonden! Ook als je het gevoel hebt dat je niet gerepareerd kunt worden, zelfs dan heb je alleen Zijn liefde nodig om te genezen! Hij herstelt alle hoop waarvan je dacht dat het weg was. Dit is toch echt wel mijn favoriete nummer van het album! De muziek van dit nummer is echt ter ondersteuning van de tekst, heel minimaal, maar in mijn ogen perfect.

Glorify

Dit is een van de nummers die hij al eerder had uitgebracht om het album aan te kondigen. Het is een heerlijk nummer om God te prijzen. Je wordt vrolijk van de muziek en de melodie is aanstekelijk. Je wilt meegaan in het ritme en de Heer prijzen. Het lied heeft een simpele tekst maar wat maakt dat uit, meer heb je ook niet nodig: Verheerlijk Zijn naam!

Een heerlijk album om naar te luisteren. Als je dan toch thuis moet werken, is dit heerlijke muziek om op te hebben staan! Ook de tekst is echt de moeite waard om goed naar te luisteren.

Van welk album kan jij zo van genieten?