Amandelcupcakes met kletskopjes

Een van de eerste dingen die ik zelf maakte zijn kletskoppen. Heerlijk krokante koekjes met stukjes amandel erin. Ik vind ze verrukkelijk! Kilo’s heb ik er gebakken, vaak samen met een vriendinnetje als we op zondagmiddag na de kerk bij een van ons thuis zaten. En zelfgemaakt zijn ze nog lekkerder dan uit de winkel!

Voor de 50 gram mix uit het boodschappenlijstje kan je kijken bij de blog ‘Wat is botercrème’
Maak de cupcakes en crème zoals beschreven staat in deze blog ‘kruidnoten’
(laat alleen de koek- en speculaaskruiden en de vanillearoma weg, en voeg amandelaroma toe!).

Doe de suiker, de boter en water in een kom en mix het goed door elkaar. Voeg daarna de bloem en kaneel toe en mix weer. Als doe je de amandelen er ook doorheen. Schep nu met twee theelepeltjes  kleine stukjes deeg op een bakpapier die op een bakplaat ligt. Zorgt dat je hoopjes beslag goed uit elkaar liggen, want de koekjes lopen heel erg uit. Zet de koekjes 10 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Leg na het bakken het bakpapier met koekjes en al op het aanrechtblad om ze snel te laten afkoelen. Doe ze daarna in een luchtdichte trommel zodat ze lekker knapperig blijven.

De eerste keer is altijd even proberen. Kijk hoe groot je de koekjes wilt hebben en schep de volgende keer meer of minder op de bakplaat. Als je genoeg kleine koekjes hebt voor je cupcakes kun je de rest van het beslag gebruiken om grotere koeken te maken. Je zult de baktijd dan waarschijnlijk ook iets moeten verlengen.

Neem een cupcake, spuit een mooi toefje en steek er een kletskopje in. Klaar is je cupcake! Hmmmm