Anne-Mar vertelt: Hip voor Nop in een nieuw jasje

Het is weer zover! Aankomende donderdag (morgen dus!) start er een nieuw seizoen Hip Voor Nop. Deze keer ziet het programma er iets anders uit dan je gewend bent en ik stelde Anne-Mar hier wat vragen over:

Wil je iets vertellen over de nieuwe vorm van het programma?

Hip voor Nop is in een nieuw jasje gestoken: We gaan op zoek naar de kledingstijl van twee vriendinnen. Ze krijgen dus geen outfit voor een feestje, maar we gaan juist kijken wat echt bij hen past. Willen de meiden de trends volgen of willen ze ontdekken wie ze écht zijn? Welke kledingstijl past bij hen en staat hen heel goed? En dat betekent ook dat we het karakter van de meiden gaan onderzoeken. In de walk-in-closet mogen ze allemaal verschillende stijlen uitproberen. Dat is ook nieuw. Ook hebben we een nieuwe studio! Heel veel nieuw dus. :)

Waarom is hier voor gekozen?

We spelen erop in dat veel meiden op zoek zijn naar hun eigen stijl. Klopt dat wat ze dragen wel met wie ze zijn? Vaak dragen meiden iets stoers terwijl ze eigenlijk heel lief zijn of juist andersom.

Hoe weet je dat je qua stijl ‘de juiste snaar’ hebt geraakt bij een meisje?

Als ze uit de paskamer komt in haar nieuwe outfit, dan zie je het meteen. Als de outfit klopt, straalt het meisje. Het lijkt dan wel of de meiden spontaan een paar centimeter gegroeid zijn. Dat kan natuurlijk niet, maar zo lijkt het bijna. Ze staan ineens helemaal rechtop en zijn verbaasd over hoe mooi ze zijn. Ik vind dat zo’n lekker moment.

Anne-Mar met twee meiden uit het programma. Fotografie: McKlin

Heb jij vroeger zelf ook moeite gehad met het vinden van een eigen stijl?

Ja, ik heb van alles uitgeprobeerd. Ik vond in groep 8 de grote skatebroek van m’n broer heel stoer, maar dat was een jongensbroek en ik was helemaal geen skater. Ik weet ook nog goed dat ik op een gegeven moment bijna alle kleren in m’n kast kinderachtig vond.

Welke stijlen heb je verder geprobeerd?

Ik ben een tijd dus hopeloos skate meisje geweest, toen vond ik ineens grote truien heel stoer, daarna werd ik wat meisjesachtiger en later waren tuinbroeken helemaal in (ik heb er bijna elke dag in gelopen, haha!) Ook heb ik me een periode heel netjes gekleed. Kraag omhoog, bootschoenen er onder, zeiljas aan… Als ik foto’s van vroeger terugkijk lig ik in een deuk.

Hoe heb je je eigen stijl uiteindelijk wel gevonden?

Door van alles uit te proberen kom je er vanzelf achter wat bij je past. Het is dus helemaal niet erg om verschillende stijlen te dragen. Veel meiden zijn daar bang voor, maar het is juist leuk! Als je het heel belangrijk vindt wat andere mensen van je denken, ontdek je nooit je eigen stijl.

Ben je net als ik nieuwsgierig geworden? De eerste aflevering zie je aanstaande donderdag om 17.15 uur op Zapp. En wil je op de hoogte blijven? Check dan de Instagram, YouTube en SnapChat (hipvoornoptv) van Hip voor Nop!