Ask me anything – Dorethé van de CHE

Hey meiden! Een tijdje geleden liet ik jullie wat van het studentenleven zien, op het Instagram account van Huis van Belle. Toen mochten jullie vragen aan mij stellen, bij deze de beloofde blog met antwoorden.

Ga je op kamers of ga je reizen?

Dit is een vraag waar veel aankomende studenten over na moeten denken. Beide opties hebben zo de leuke en minder leuke kanten. Zelf heb ik er voor gekozen om op kamers te gaan. Mijn ouders wonen namelijk best wel ver weg. Het zou te vermoeiend worden als ik elke dag 3 uur moet reizen, om naar school te gaan. Sowieso zijn de NS en ik geen beste vrienden (lees: het gaat altijd mis). Op kamer wonen geeft natuurlijk ook wat meer vrijheid. Ik was 18 toen ik begon met studeren en had in mijn tussenjaar een tijdje alleen in het buitenland gewoond. Daarom was ik wel toe aan mijn eigen ding. Gelukkig kun je in Ede super veel en goedkope(!) kamers vinden. Zelf woon ik nu in een super leuk huis met 4 andere studenten.

Wat is mijn favo ontbijtje?

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met ontbijten. Ik doe het wel altijd, maar het gebeurt heel vaak dat ik dit pas rond 11 uur doe. Daarom maak ik nu altijd ’s avonds wat klaar wat ik de volgende morgen gelijk op kan eten. Vaak is dit iets van havermout of een smoothie, daar kan ik weer lekker mee vooruit!

Wat zijn de leuke plekjes in Ede?

Ik moest wel even aan Ede wennen, ik zag het in het begin echt als een dorp waar weinig te doen was. Maar dat is helemaal niet zo. Er zijn super veel leuke tentjes in Ede waar je lekker kunt studeren, lunchen of koffie drinken met vriendinnen. Zo heb je :

  • De Jonge Dame
  • Bagels & Beans
  • Koffie & Koffie

En als je in de avond een keer wat wilt doen met vriendinnen heb je super leuke cafeetjes waar je iets kunt drinken of ga lekker een avondje naar de bios!

Waar koop ik mijn stationary?

Ik koop het liefst altijd mijn schoolspullen bij de HEMA, stiekem heb ik daar een obsessie mee. Ik hou gewoon van de leuke schriftjes en alle andere dingen die ze hebben. Maar ook de Sissy-Boy staat hoog op mijn lijstje. Dit is wel iets prijziger maar ze hebben echt de mooiste dingen!

Ik hoop dat ik zo jullie vragen goed beantwoord heb en ik hoop jullie 7 april op de Belledag te zien. Tot dan, ik heb er zin in! En heb je je nog niet op gegeven, doe het dan nu!