Back to school: wat als je er tegenop ziet?

De scholen gaan weer open, back to school! Nu bij de meeste scholen geen online lessen meer en weer ‘gewone’  dagen. Voor veel meiden zal het hopelijk een klein feestje zijn om weer gewoon naar school te mogen. Al je vrienden weer zien en niet de hele tijd naar een beeldscherm hoeven staren. Helaas zal niet iedereen er ook maar een klein beetje zin in hebben, misschien zie jij ook wel enorm tegen school op. Of dit nu komt omdat je gepest wordt, je thuis lesgeven veel chiller vindt of omdat je tegen weer een pittig schooljaar opziet, het is niet fijn. Deze blog gaat over wat je kan doen als je er tegenop ziet.

Erover praten

Dit klinkt natuurlijk heel cliché, maar het is wel waar. Iedereen verdient een leuk schooljaar en samen met anderen kan je kijken hoe dit voor jou mogelijk wordt. Je ouders kunnen hiervoor geschikt zijn, maar ook je mentor, vertrouwenspersoon, vrienden, een andere docent of iemand anders die je vertrouwd kan je vertellen waar je mee zit.

De beste vertrouwenspersoon

Zelf heb ik gemerkt dat voor mij de beste vertrouwenspersoon echt wel God is. Zijn liefde is zo groot en bij Hem voel ik helemaal geen druk en kan ik gewoon mezelf zijn. Het helpt mij enorm om met Hem te praten over mijn leven en ik kan veel inspiratie en kracht halen uit de Bijbel. Zie deze blog voor meer tips bij het Bijbellezen.

Write it down

Voor mij persoonlijk helpt het ook echt enorm om mijn gevoelens op te schrijven. Als ik schrijf over wat me dwars zit, waar ik bang voor ben, wordt alles in eens veel duidelijker. Ik krijg het gevoel dat ik het onder controle heb en uiteindelijk blijkt dan ineens alles veel meer mee te vallen. Echt een tip om eens uit te proberen!

Het is oké

Ook is het denk ik goed om ons te realiseren dat een nieuwe klas en misschien wel school, ook gewoon spannend is. Deze spanning mag er zijn en dit is oké. Spanning of je wel vrienden krijgt, of je dit jaar wel over gaat, of mensen je wel leuk vinden, het hoort er allemaal bij. Ik denk dat als je de rust neemt en gewoon kijkt hoe het loopt, het in de meeste gevallen wel goed komt.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad en dat je nu meer tips hebt gekregen om om te gaan met je spanning. Wil je verder chatten over je angsten of bezorgdheden, dit kan bij stichting Chris.

Heel veel succes komend schooljaar en ik bid voor je!

Photo by Matt Ragland on Unsplash