Badeend boetseren in 5 stappen

Met marsepein of fondant kun je eindeloos cupcakes versieren, maar ik blog er niet zo heel vaak over. Tijd om daar verandering in te brengen! De badeendjes die ik je vandaag ga laten zien zijn eigenlijk heel simpel om te boetseren, dus iedereen kan ze maken. :-)

In dit blogje schrijf ik telkens over fondant, maar je kunt deze badeendjes natuurlijk ook met marsepein maken.

Joelle-BoetserenBandeend-lijstje

Aan de slag!

Stap 1: Kneed de gele fondant soepel. Maak twee balletjes, een voor het lijf en eentje voor het hoofd.

Stap 2: Vorm het lijfje. Maak het iets langwerpig en geef je eend een staart. Zet het hoofdje er bovenop. Eventueel het hoofd vastplakken met een drupje water.  Tipje: Ik heb zelf een penseeltje (gewoon uit een schildersetje van de Action) dat ik alleen voor het plakken van fondant en marsepein gebruik. Hiermee kun je heel precies werken en voorkom je dat druppels over je boetseersel lopen.

Joelle-BoetserenBandeend-foto0102

Stap 3: Maak een klein balletje met oranje fondant en druk het een beetje plat. Snij het balletje doormidden. Trek met een cocktailprikker een lijntje over  de ronde kant, zodat er een boven- en onderkant van het bekje ontstaat. Vorm het snaveltje nog een beetje en plak het dan met water op het hoofd van je eend. Maak met een cocktailprikker twee neusgaatjes in de snavel.

Stap 4: Rol wat gele fondant uit tot een lapje voor ge vleugels van de eend. Steek een bloem uit met een bloemuitsteker. Snij met de vorm van een blaadje mee naar het binnen zodat je een druppelvorm krijgt. Dit is een vleugel. Je kunt dit ook uit de losse pols snijden of eerst van papier een malletje maken waar je omheen snijdt. Plak de vleugels met een beetje water op de zijkanten van het lijfje.

Joelle-BoetserenBandeend-foto0304

Stap 5: Doe een eetlepel poedersuiker in een kommetje. Voeg een paar druppels water toe en roer tot een glad glazuur. Je hebt een dik glazuur nodig, dus voeg eventueel extra water of poedersuiker toe om een dikke, maar smeerbare pasta te krijgen. Doe een heel klein beetje glazuur op het hoofd van je duck om een oogje te maken. Met een cocktailprikkertje kun je het voorzichtig een beetje uitspreiden (met een draaiende beweging werkt het mooist). Maak twee ogen en laat ze iets aandrogen. Steek nu een cocktailprikker in zwarte levensmiddelen kleurstof en prik in het oogje om een pupil te maken.

Stap 6: Je eend is nu klaar! Rol blauwe fondant uit en steek een cirkel uit. Smeer wat poedersuikerglazuur op de cupcake en leg de blauwe fondant erop. Dit is een mooi vijvertje voor je rubber duck. :-)

Joelle-BoetserenBandeend-foto0506

Ik ben sowieso al fan van badeenden, maar ze zelf maken is ook erg leuk. Hou jij van badeenden?