DIY – Bakvorm vouwen

In Belle 8 staat het recept voor rocky road. Omdat je op de camping waarschijnlijk geen bakvorm bij je hebt (dat heb ik zelfs niet namelijk :P ) bedacht ik dat je er zelf ook eentje kunt maken. Misschien heb je net als ik vroeger op de basisschool wel eens een bakje gevouwen. Ik geloof dat ik het toen leerde om een moederdagcadeautje in te stoppen.  :-) Anyways. Da’s best een stevig bakje en dus prima geschikt om rocky road in te maken.  En misschien ook wel een brownie in te bakken (ga ik voor je testen en laat ik je binnenkort weten in de comments!)

kaartjes-DIY

Tip vooraf: maak scherpe vouwen door er met je nagel over te gaan. Hierdoor is het makkelijker om het bakje te maken en blijft ‘ie mooier in model.

Extra tip: oefen vooraf een paar keer met een gewoon papiertje om het in de vingers te krijgen. Bakpapier is nogal glad, waardoor het iets lastiger vouwen is. :-)

Aan de slag!

Stap 1: Vouw het vel bakpapier diagonaal. Vouw het randje dat overblijft om en snij dat met het mesje weg zodat je een vierkant krijgt.  (zie streep in de foto)

DIY-bakvorm-origami-2

Stap 2:  Vouw een recht kruis en een diagonaal kruis.

DIY-bakvorm-origami-3

Stap 3: Vouw de punten naar binnen zodat je een envelop krijgt.

DIY-bakvorm-origami-4

Stap 4: Vouw het papier open.  Vouw de punt richting de overkant tot aan de vouwlijn (roze stippellijn op de foto) van de envelop uit de vorige stap. Doe dit met alle punten.

DIY-bakvorm-origami-5

Stap 5: Maak een halve envelop door  twee punten naar elkaar toe te vouwen.

DIY-bakvorm-origami-6

Stap 6: Vouw de lange zijden naar elkaar toe en laat ze rechtop staan. Dit zijn de wanden van je doosje. Neem een flap  en vouw deze omhoog. Druk de zijkanten van de flap naar binnen, zoals ik op de foto met mijn wijsvingers doe.

DIY-bakvorm-origami-7

Stap 7: Vouw de punt van de flap naar het midden van het doosje en zorg dat deze aansluit bij de punten die er al zijn. Vouw de rest van de flap over zichzelf heen zodat de wand ontstaat.

DIY-bakvorm-origami-8

Stap 8: Herhaal stap 7 met de andere kant zodat je een bakje krijgt.

DIY-bakvorm-origami-9

Tadaaaa, je doosje is af. Je kunt nu de rocky road (of bijvoorbeeld arretjescake [maar dan wel een halve portie van dit recept]) maken en deze er in gieten. Easypeasy!

Mocht je mijn uitleg nou lastig vinden of het gewoon een keertje willen zien, kijk dan dit filmpje hier onder. Lisanne doet stap 4 iets anders, maar deze heb ik aangepast omdat bakpapier glad is. Je krijgt wel gewoon hetzelfde resultaat. Je kunt in dit filmpje heel goed zien hoe je vanaf stap 5 verder moet om het bakje te krijgen!

 

Deze blog hoort bij een artikel in Belle 8. Als je abonnee bent, ligt Belle eind deze week bij je op de mat. Ben je geen abonnee, dan kun je Belle los kopen bij de boekhandel. En wil je de volgende Belle (eind augustus) op je mat krijgen? Word dan snel clublid!

Knop_geefjeop