Bang voor aanslag op evenementen?

Aanstaande zaterdag is de EO Jongerendag waar we als HvB ook aanwezig zijn en we weten dat sommige meiden het best eng vinden om in deze tijd naar zo’n groot evenement te gaan. Daarom schrijven we er vandaag een artikel voor jullie over zodat we het erover kunnen hebben! Een paar weken terug vond de aanslag plaats in Manchester tijdens een concert van Ariane Grande. Er waren heel veel jongeren aanwezig en er zijn doden en gewonden gevallen. Best logisch dat je jezelf wel even afvraagt: Hoe zit dat eigenlijk met de EO Jongerendag bijvoorbeeld? Durf ik daar wel heen?

Want ja, ook de EO Jongerendag is een megagroot evenement waar veel jongeren samen komen. En weet je, we kunnen nu allemaal geruststellende dingen gaan zeggen als: de dreiging is in Nederland niet echt groot etc maar ik denk dat dat je niet gaat geruststellen. Er kan altijd een gek door de beveiliging heen gaan. Ik wil je liever dit meegeven:

Men lijdt dikwijls het meest door het lijden dat men vreest. Een lekkere gouwe ouwe die vroeger bij ons thuis in de hal hing. Maar wel eentje die heel waar is: Door je voortdurend zorgen te maken over wat er komen gaat of niet komen gaat, ben je voortdurend aan het stressen. En die angsten helpen helemaal niet. Ze zeggen niets over of het wel of niet gaat gebeuren.

> Kies er daarom voor om in het nu te leven en je niet voortdurend af te vragen wat er gaat komen. Best moeilijk en logisch dat je dat niet altijd lukt. Om eerlijk te zijn: ik merk dat ik ook minder makkelijk voor een weekendje Parijs of Londen ga vanwege de aanslagen daar. Maar er kan je elke dag iets gebeuren. Je kunt aangereden worden, ziek worden…en als je je continu door die angsten zou laten beheersen, word je gek. Niet doen! Lees ook eens deze brief van een vader aan zijn dochter waarin hij laat zien dat het in 1977 veel gevaarlijker was.

En wat ik je (en mezelf) ook wil meegeven: Vertrouw! Vertrouw op God. Laat je geloof groter zijn dan je angst, de quote die vorig jaar op onze schoolagenda stond en waar ik zo in geloof. God belooft niet dat je niets overkomt. Hij belooft wel dat waar je ook bent en waar je ook gaat, Hij met je mee zal gaan en je nooit alleen bent.

En ik wil je oproepen om voor zaterdag te bidden. Bid voor de EO, voor de organisatie en voor alle jongeren die gaan komen voor een gezegende dag! 

We hopen je te zien zaterdag! We hebben heel veel leuke activiteiten in onze stand waarmee we jou willen bemoedigen en natuurlijk ook een paar superaanbiedingen! Anne Sara is er om het zomerboek te signeren (grote pauze), als je het zomerboek en de agenda samen koopt krijg je een leuk extraatje en als je clublid wordt, krijg je het zomerboek of de agenda meteen mee!