BeautifulBasics – Onvoorwaardelijke Toewijding

Toen ik ongeveer een jaar verkering had met mijn lief, werd ik plotseling heel bang. Ik merkte dat ik erg aan hem was gaan hechten. Wat als hij mij nou zat werd? Wat als hem iets zou overkomen? Het zou me erg veel pijn doen. Ik zou er kapot van zijn. Ik werd me er bewust van dat ik mij al heel erg emotioneel aan hem had toegewijd. Een breuk zou dus ook veel kapot maken. Maar hoe zit dat eigenlijk met toewijding? Een belangrijke BeautifulBasic voor je relatie!

All of me loves all of you, Love your curves and all your edges, All your perfect imperfections – John Legend

Op het moment dat ik verkering kreeg, wijdde ik me toe aan een avontuur om uit te zoeken of we bij elkaar pasten. In de loop van de tijd zou ik ontdekken of het wel of niet zou werken tussen ons. Het was een beperkte toewijding, en voorwaardelijk daarmee. Als we bij elkaar passen, dan blijf ik bij je. Samen moesten we groeien naar een onvoorwaardelijke toewijding. Ik blijf bij je, wat er ook gebeurt: in voor- en tegenspoed.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het voelt veiliger om het voorwaardelijk te houden. Als je je leuk kleedt, dan blijf ik bij je. Als je verandert, als je mijn behoeften bevredigd, als mijn ouders je leuk gaan vinden, als je stopt met roken, als je naar de sportschool gaat, als mijn vriendinnen je interessant blijven vinden, als er geen leukere jongen voorbij komt… dan blijf ik bij je. Ik heb dergelijke overtuigingen gehad en ook veel voorbij zien komen. Voorwaardelijke toewijding.

De roeping van onze relatie was om onvoorwaardelijk te worden. En dat is elke keer een keuze. Soms moeilijker dan de andere keer. Wat ik een moeilijk moment vond was toen mijn man besloot te stoppen met zijn opleiding tot architect. Ik had hem altijd gezien als een architect en nu koos hij ervoor om bouwkundige te blijven. Ergens had ik me toegewijd aan hem als architect, dus ik wilde dat ook koste wat het kost zo houden. Dus ik heb hem op andere gedachten proberen te brengen. Voorwaardelijk.

Ik stond voor de taak om mij opnieuw onvoorwaardelijk aan hem toe te wijden. Welke keuze je ook maakt, ik blijf bij je. In voor- en tegenspoed.

Welke voorwaarde stel jij aan toewijding?

Dit was de laatste BeautifulBasic. Volgende keer komt er een Q&A en daarna begin ik met een special over seks. Houd de site in de gaten :).

Deze blog werd geschreven door Daniëlle.