BeautifulBasics- Opposites attract!

Pfff.. Jongens zijn rare wezens! “Heb je dan niet 1 keer gedacht aan mij vandaag?” Ik keek mijn lief een beetje boos aan. We hadden een heel romantische avond gehad de dag ervoor. Ik vroeg hem of hij tijdens zijn werkdag nog aan mij had gedacht. Nee dus. Hoe kan dat nou? En hield hij dan nog wel van me?

Taart of schietschijf?

De vorige twee basics gingen over hoe jij jezelf kunt blijven en je de ander zichzelf kunt laten zijn. Wat daarin soms bijzonder ingewikkeld is, is dat jongens en meiden nou eenmaal heel anders zijn. In deze BeautifulBasic ga ik een groot verschil tussen jongens en meiden uitleggen. Reuze handig, want het is wel heel mysterieus dat jongens zo anders zijn, maar soms ook knap verwarrend!

Dick Baarsen spreekt veel over de verschillen tussen jongens en meiden. Hij noemt jongens taarten en meiden schietschijven. Stel je eens een heerlijke vlaai voor die je in twaalf stukken snijdt. Dan heb je twaalf driehoeken die je uit kunt delen en die samen een taart vormen. Dit is een beetje hoe het bij jongens werkt. Ze kunnen zich makkelijk op delen in stukjes. Elk stukje taart staat bij jongens voor iets in hun leven. Of dit nu sport is, of school, of vrienden, of gamen, of seks. Als ze ergens mee bezig zijn slokt het hen op. Ze zitten dan in dat taartpuntje en dan bestaat de rest van de wereld even niet.

Wij meiden werken heel anders! Wij zijn vergelijkbaar met schietschijven. Allemaal rondjes in elkaar waarbij de boogschutters in de roos proberen te schieten. Wij kunnen beter multitasken en voor ons staat alles met elkaar in verbinding. De roos van onze schietschijf is onze seksualiteit. Dat is het meest intieme voor ons wat bestaat en niet zomaar een stukje van onszelf.

 Verschillende breinen

Je krijgt problemen als je verwacht dat het brein van jongens hetzelfde werkt als jouw brein. Dan denk je dat een jongen niet van je houdt als hij niet aan je gedacht heeft tijdens zijn werk. Of dan denk je dat je lover zich helemaal aan jou geeft als hij met je naar bed wil. Beiden is niet zo. Jongens kunnen zich opdelen, en het is goed om je daarvan bewust te zijn. Een jongen geeft namelijk maar een stukje van zichzelf in seks.

De kunst van deze Basic is je realiseren dat jullie anders zijn en dat dat niet te veranderen is. Dat lukt mij ook niet altijd. Dan ben ik boos op mijn man dat hij niet aan me gedacht heeft en dat zijn brein niet hetzelfde werkt als het mijne. Dat zeg ik hem dan ook. Ik krijg dan een lieve glimlach en een knuffel terug.

Wat vind jij het grootste verschil tussen jongens en meiden?

Deze blog werd geschreven door Daniëlle.