BeautifulBasics Q&A

De liefde zorgt voor een hoop vragen! Leuk dat jullie zoveel vragen gesteld hebben! In deze blog ga ik er antwoord op geven. Is jouw vraag niet beantwoord? Of heb je een nieuwe vraag? Plaats hem onder deze blog of onder een van de volgende en ik kom er later op terug :).

Q: Wat vinden jongens leuk aan een meisje?

A: Ik heb me dat vroeger ook vaak afgevraagd en probeerde me dan zo leuk mogelijk voor te doen voor jongens. Ik hoopte dat zo veel mogelijk jongens mij leuk zouden vinden. Ik heb gemerkt dat toen ik besloot dichter bij mezelf te blijven, ik meer aandacht kreeg van de jongens die dat ook belangrijk vonden. Dus wees jezelf, dan weet je ook of de jongen die je aandacht geeft echt in jou geïnteresseerd is! Succes!

Q: Hoe kan je aan een jongen laten weten dat je hem leuk vindt als je dat niet durft? En hoe kom je er achter of het wederzijds is?

A: Ik ben ook vaak onzeker geweest of ik wel of niet wilde laten weten dat ik een jongen leuk vond. Als je het iemand laat weten word je best kwetsbaar. Het hoeft namelijk niet wederzijds te zijn. Als je deze jongen nog niet zo goed kent zou ik proberen eerst vrienden te worden. Dan kan je elkaar eerst wat beter leren kennen. Als je al vrienden bent en je de onzekerheid niet meer kunt verdragen, moet je het laten weten. Je kan  een berichtje met bijvoorbeeld: “Ik vind je leuk, ik krijg je niet meer uit mijn hoofd” of vragen of hij het leuk vindt om iets af te spreken. Bijvoorbeeld samen hardlopen. Als je heel veel lef hebt kan je het ook vertellen als je samen aan het praten bent. Oefen het bijvoorbeeld eerst met een vriendin! Denk na hoe je wilt reageren als het niet wederzijds blijkt te zijn en natuurlijk hoe je wilt reageren als het wel wederzijds is :). Succes!

Q: Wat kan je doen als een jongen meer wil en jij niet?

A: Lees de blog van Eline!

Q: Hoe weet je of je iemand leuk vindt?

A: Als je iemand leuk vindt kan je deze persoon niet uit je hoofd krijgen! Je merkt het ook aan je lichaam: zweten, hartkloppingen, kriebels in je buik. Met een op de zoveel jongens zal je dat hebben. Misschien een op de 50, misschien een op de 1.000. Als je iemand leuk vindt moet je er nog achter komen of deze persoon bij je past. Dat doe je in verkering.

Q: Wat nou als hij jou niet leuk vindt? Hoe vergeet je dan iemand?

A: Wat kan helpen om iemand los te laten is om deze persoon in drie weken drie brieven te schrijven die je vervolgens verbrand of verscheurd en weggooit. Je kan bijvoorbeeld in de eerste brief schrijven wat je allemaal zo leuk vindt aan hem. In de tweede brief hoe stom je het vindt dat hij je niet leuk vindt. In de derde brief dat je afscheid van hem neemt. Blijf verder leuke dingen doen met vriendinnen en verwen jezelf! Succes!

Q: Wat nou als je elkaar beide leuk vindt maar hij is niet christelijk? Maakt het dan verschil als hij van een ander geloof (bijv. islam) is of atheïst?

A: Dat is een mooie en belangrijke vraag. Er is geen goed of fout hierin. Het is wel ingewikkeld en daarom moet je goed nadenken of je dat zou willen aangaan. Ken je iemand in je omgeving die dat ook heeft? Praat er eens met hem of haar over. Praat met je lief over hoe je een relatie zou zien en hoe je denkt over later. Bespreek wat je belangrijk vindt. Verder denk ik dat het atheïsme ook een geloofsovertuiging is en een gemengde relatie altijd ingewikkeld is.

Q: Zijn jongens alleen maar op lust uit?

A: Deze vraag kreeg ik na mijn blog Opposites Attrack. Nee, want de meeste jongens zijn heel oprecht. Maar seks is voor jongens wel anders dan voor meiden. En dat is niet beter of slechter, maar anders. Voor jongens is seks meer een stuk van zichzelf en voor meiden betekent het vaak meer.

Q: Wat kan je doen als je vriendin verkering heeft en je geen derde wiel aan de wagen wilt zijn?

A: Lastig kan dat zijn als je vriendin ineens minder tijd heeft voor jou. Bespreek het gewoon met haar wat zij verwacht van jou en wat jouw ideeën hierover zijn. En blijf gewoon afspreken en meeleven!

Bedankt voor de vragen! Over twee weken gaan we aan de slag met de SexSpecial. Spannend!

Deze blog werd geschreven door Daniëlle.