Super woman & Beauty food!

Na het lezen van het artikel ‘Super (beauty food) woman’ in Belle 11 begint het meteen al te kriebelen. Die notenreep moet je hebben en je kunt niet wachten om je zachte huid te voelen na het zelfgemaakte scrubmasker. Hier vind je de recepten die bij het verhaal horen. Wil je het hele verhaal lezen? Zorg dan dat je snel Belle 11 te pakken krijgt!

Notenreep

Terwijl je vriendinnen in de pauze aan de chips en gevulde koeken zitten, haal jij een zelfgemaakte notenreep uit je tas. Een tussendoortje waar je van gaat shinen en wat je echt energie geeft. Je vriendinnen hebben na een uurtje weer zin in iets lekkers, maar jij kan de hele middag doorgaan. Geweldig! Zo maak je de notenreep:

boodschappenlijstje-keuken

 

Aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven alvast op 200 graden.
Stap 2: Smelt de honing in een klein pannetje op laag vuur. Doe de olie en het water erbij. Roer, en doe daarna alle andere ingrediënten ook in het kleine pannetje. Roer alles goed.
Stap 3: Leg wat bakpapier in een klein ovenschaaltje of bakblik. Giet de inhoud van het pannetje in het bakblik. Zorg dat het ongeveer één centimeter hoog is. Zet het bakblik een half uurtje in de oven.
Stap 4: Het is niet erg als het nog een beetje zacht is. Maak inkepingen, zodat je het makkelijk kunt snijden als het is afgekoeld. Yummie!

Scrubmasker

Net voor je leukste serie van het moment begint vraagt je zusje of je scrub wilt maken. Wat een topidee! Er is altijd wel havermout, suiker, honing en olie in huis en voor de eerste lentezon wil je een gladde huid. Na een half uurtje is de serie voorbij, het scrubmasker afgespoeld en nog steeds is er tijd genoeg om je huiswerk te maken. Zie je wel dat het een geweldige dag werd!

Een half uurtje op je drukke dag waarbij je helemaal kunt ontspannen. Je ogen dicht, muziekje op de achtergrond en dromen over de vakantie. Genieten gegarandeerd!

Zo maak je de scrub:

Er zijn veel verschillende ingrediënten die je zou kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld met een half kopje fijne suiker, warm water en olijfolie. Of groene thee met honing en suiker. Olijfolie, honing en havermout is ook een optie. Dit meng je samen tot een lekker papje.

Zo gebruik je de scrub

Maak voordat je je eigen gemaakte scrub aanbrengt eerst je gezicht een beetje nat met warm water. Masseer de scrub dan zachtjes op je huid. Dit is het moment om lekker te genieten, even helemaal niets. Na ongeveer een kwartier spoel je met water de scrub voorzichtig van je huid af.
Nog een tip: bij een gevoelige huid of puistjes moet je extra voorzichtig zijn en geen zout gebruiken!

Op de site staan nog meer recepten om zelf een scrub te maken. Die vind je hier en hier en hier.

Bellecover11

Deze blog hoort bij het artikel van Lisa van den Bergh in Belle 11. Ons tijdschrift voor meiden zoals jij! Belle 11 ligt eind februari in de christelijke boekhandel en valt iets eerder bij onze clubleden op de mat. Voor maar €2, 50 per maand ben je al lid van Belle en krijg je superleuke extraatjes! Meld je nu aan als clublid.

Knop_geefjeop