Belledag 2018: neem je ouders en jeugdleider(s) mee!

En, kom jij ook naar de Belledag op 7 april? Of twijfel je nog? Misschien heb je nog geen vervoer kunnen regelen of willen je ouders je niet brengen naar Ede. Wij hebben de oplossing voor je, want we hebben een speciaal programma voor ouders en jeugdleiders! Zorg er daarom voor dat zij deze blog ook even lezen want wie weet… heb je zo je vervoer geregeld ;)

Studiekeuze, grenzen en rolmodellen

Als je moeder of vader je heeft afgezet voor de Huis van Belledag, kunnen ze gezellig aansluiten bij het gratis ouderprogramma wat we speciaal voor hen hebben samengesteld. Als jeugdleider ben je ook welkom! Het programma gaat over drie dingen: studiekeuze, grenzen en het zijn van een rolmodel.

1. CHE: Hoe maak je de goede studiekeuze?

Je kunt uit zoveel opleidingen kiezen, dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Voor ieder is wat wils. Maar wat is dan de beste keuze voor je dochter, en hoe help je haar als ouder hierbij? De CHE geeft een inspirerende en praktische presentatie.

2. Stichting Voorkom: Grenzen leren en bespreken

Tegenwoordig wordt er veel druk gelegd op jonge vrouwen, bijvoorbeeld op het gebied van lichaam en seksualiteit. Dan zijn ‘grenzen’ erg belangrijk, maar waar liggen ze en hoe geef je ze aan? Grenzen aanleren in de opvoeding kan voor sommige nog wel eens lastig zijn. Daarom komt Stichting Voorkom ook naar de Huis van Belledag met handvatten om grenzen aan te leren en te bespreken.

3. Huis van Belle: Een rolmodel voor je dochter zijn

Als ouder ben je een rolmodel voor je dochter. Ook al heb je dat gevoel soms helemaal niet, als ze volop aan het puberen is: ze vindt je belangrijk! Dat bleek uit onderzoek dat Huis van Belle onlangs deed onder tienermeiden, jeugdleiders en ouders. Hoe kunnen ouders dan een goed rolmodel zijn? Wat is belangrijk? Ontdek tijdens de afsluitende workshop van Huis van Belle hoe je je dochter empowert!

Zin in inspiratie over studeren, grenzen en een rolmodel zijn? Meld je aan!

Wat? Interactief, inspirerend (gratis!) programma bestaande uit 3 workshops
Wanneer?
7 april, van 10.00-13.00 uur
Waar? Christelijke Hogeschool Ede

Meer weten & aanmelden? Ga naar stichtinghuisvanbelle.nl/belledag2018

We hebben ook nog leuke tips over wat je na het ouderprogramma kunt doen in Ede en omgeving.