Belledag: Workshops on the move!

Als je al eens eerder op een Huis van Belle-dag geweest bent weet je dat er van alles te doen is. We proberen zoveel mogelijk verschillende workshops aan te bieden zodat er voor iedereen wel wat leuks is. En als je je al hebt opgegeven is het misschien handig om vast even te bedenken waar jij zeker aan mee wilt doen. Hier kun je uit kiezen:

Workshop #1: Een ‘Doorgeefbord’ maken

Ken je het principe van het ‘doorgeefbord’? Je kunt daar meer over lezen in deze blog en in het Belle magazine van maart. Onder leiding van Lenthe en Lou kun je lekker crea bezig zijn en zo’n bord gaan maken. Ze helpen je om aan het werk te gaan maar je mag zelf weten hoe je het bord versiert. Dit is een ‘inloopworkshop’. Er zijn 25 plekjes om te werken. En als er iemand klaar is kan de volgende aanschuiven.

Workshop #2: Talenten ontdekken bij Teenstreet

TeenStreet organiseert een internationaal evenement voor tieners. Kijk maar eens naar het filmpje op hun website, dan krijg je er al zin in.  Rianne en Mirjam van Teenstreet komen een workshop geven waarin je op zoek gaat naar jouw gaven en talenten.

“Wij willen jou als tiener aansporen en helpen om ‘on the move’ te gaan met God! Een workshop die niet alleen actief is, maar je ook meer laat ontdekken wat je zelf in je hebt.”

Dat belooft wat!

Workshop #3: Krav Maga met Ryan

Wel eens gehoord van deze vorm van zelfverdediging? Samen met Ryan gaan jullie leren om gewelddadige situaties te herkennen, de omgeving te scannen en veilig weg te komen. Ook ga je oefenen met afweren wanneer je wordt aangevallen. Lijkt het je spannend? Juist doen! Het zal je helpen om je zekerder te voelen over wat je kan.

Workshop #4: Hip-Hop dans met Marieke

Bijna niemand houdt van lang stil zitten. Dussss heb je zin in wat beweging? Ga naar Marieke. Zij gaat laten zien wat Hip-Hop is. En daar blijft het niet bij. Je mag lekker meedoen!

Workshop #5: Huis van Belle-redactie met Jeannette

Zie je jezelf al bij een magazine werken later? Of houd je gewoon van tijdschriften? Vandaag mag je meedenken over het Belle magazine! Lijkt je dat wat? We zijn reuze benieuwd naar jouw bruisende ideeën en wie weet zie je later jouw idee terug in het magazine. Kom gezellig even binnen bij deze open redactie.

Workshop #6: Lijf en liefde met Gerrieke

Eh, ik durf het bijna niet te vragen… Een workshop over jouw lijf en verliefdheid. Dat klinkt spannend! Misschien praat je erover met vriendinnen of vind je dat juist gek om te doen. Het kan zijn dat je best wat vragen hebt maar die ga je toch echt niet in zo’n workshop stellen…. Maar wat als je nou weet dat die andere 499 meiden ook met vragen rondlopen? Je bent echt niet de enige. Gerrieke is er om met jullie te kletsen en vragen te beantwoorden.

Stands en organisaties

Nu zijn er nog activiteiten die niet in dit rijtje staan. Dat komt omdat ze bij bepaalde stands of organisaties horen. Lees daar alles over in deze blog.

Inschrijven?

Je kunt je niet inschrijven voor de workshops. Op de dag zelf krijg je een programmaboekje waarin je kunt vinden wanneer welke workshop waar gegeven wordt. De workshops beginnen niet direct na het podiumprogramma, maar een tijdje erna zodat je even tijd hebt om te kijken waar je heen wilt. Bij sommige workshops is het ‘vol is vol’. Dan kun je het later nog eens proberen.

Als je dit leest en denkt: ‘Hier moet ik bij zijn!’, geef je dan snel op!

Gaan we jou zien 6 april?!

Beeld: Rianne Fotografie voor Belle