Ben ik lesbisch?

Stiekem heb je het zelf misschien al wel een paar keer gedacht of ben je er gewoon heel erg bang voor. Je hebt het gevoel dat je een meisje leuk vindt en weet niet zo goed wat je daar mee moet. Ben je nu lesbisch?

Geen gekke vraag!

Om maar met de deur in huis te vallen: het zou kunnen. Maar het hoeft niet. Omdat je je identiteit (wie je bent aan de binnenkant) heel erg aan het ontwikkelen bent, stel je jezelf veel vragen. En zo ook de vraag: val ik nu op jongens of meiden? Voor sommige meiden is het helemaal duidelijk, die zijn zelfs om de haverklap verliefd op een jongen en stellen zichzelf deze vraag niet. Andere meiden weten juist zeker: ik word alleen verliefd op meiden. En daar tussenin zitten de twijfelaars: wie ben ik nu eigenlijk en op wie val ik? Dat je jezelf deze vraag stelt is dus helemaal niet gek, dat hebben veel meiden.  

Die vraag kan wel verwarrend zijn voor jezelf. Daarom wil ik je een paar tips meegeven, hopelijk heb je er wat aan!   

Tip 1: Face it!  

Het liefst ontwijk je die hele vraag, want waar je niet aan denkt, dat is er niet. Denk jij. Dat is natuurlijk niet zo, maar dat hoop je wel een beetje. Dus probeer je er zo hard mogelijk niet aan te denken of de gedachte weg te stoppen. Maar weet je, als dit jouw vraag is op dit moment, ga er dan mee aan de slag. Je neemt jezelf serieus door er juist wél over na te denken. En soms is dat vervelend of doet dat een beetje pijn, maar stapje voor stapje ga je zo wel meer duidelijkheid krijgen.  

Tip 2: Wees eerlijk tegenover jezelf

Misschien ben je heel bang voor reacties vanuit je omgeving. Of wat je er mee moet omdat je christen bent. Ho, stop! Je gaat te snel. Ga eerst een rustig voor jezelf overwegen. Hoe voel jij je? Wat wil je? Wat vind je fijn? En wat niet? Wat andere mensen vinden, dat komt later wel. (En is niet doorslaggevend.) Voor nu is het allereerst belangrijk dat jij eerlijk bent over je eigen gedachten en gevoelens. Neem daar de tijd voor. Schrijf het op. Spreek (of schreeuw) dat uit naar God. Laat het gewoon eens zijn…  

Tip 3: Praat erover  

Groeit het je boven het hoofd? Weet je echt niet wat je er mee moet? Misschien is het dan tijd om er samen met iemand over te worstelen en te praten. Samen lukt het soms beter dan alleen. Doe dat met iemand die je vertrouwt en die jou en je gevoelens niet veroordeelt. Gewoon iemand die goed is in meedenken en die er voor je is. Ken je echt helemaal niemand in je omgeving? Start dan eens op een anonieme plek zoals bij Chris. Daar kan iemand met je meedenken. 

Take care als je hier mee worstelt! Ik bid voor jou.  

Durf jij erover te praten?