Ben ik wel genoeg?

Wij vrouwen kunnen ons soms verschrikkelijk druk maken. We denken dan zoveel na, dat we onszelf ermee in de weg zitten. En het stomme van deze vragen.. heb je eindelijk het antwoord, popt er weer een nieuwe vraag op in je hoofd. Hebben jullie daar ook wel eens last van?

Irritante vragen en onzekerheden

Ben ik niet te dik? Is zij wel écht mijn vriendin of roddelt ze stiekem achter mijn rug om over mij? Waarom lacht hij zo raar naar me, heb ik soms rare kleren aan? Was ik maar wat slimmer.. Houden mijn ouders wel écht van mij? Wat nou als iemand mijn nieuwe kapsel lelijk vindt? Ik zou zo graag grappig gevonden willen worden. Zou ik ooit nog een vriendje krijgen? Maak ik wel de juiste keuze? Pff.. zoveel vragen! En ze gaan allemaal over onszelf, onze onzekerheid en wat anderen van ons vinden.

God spreekt

Ik was laatst met wat meiden aan het bidden en ik zat op dat moment in een spannende week. Ik had in die week twee belangrijke keuzes gemaakt die veel gevolgen hadden voor mijn toekomst. Dit vond ik best wel moeilijk. Heb ik het wel goed gedaan? Wat nou als ik de verkeerde keuzes had gemaakt? En wat nou als ik ongelukkig word van deze keuze?

Terwijl we aan het bidden waren, kreeg ik opeens een zinnetje in mijn hoofd. ‘Ik ben genoeg’. Ik wist niet zo goed wat ik daarmee moest. Kwam dit van God? Wat bedoelde Hij hier precies mee?

Ik ben genoeg!

Het hele gebed heb ik nagedacht over deze zin. Als God genoeg is, wat heeft dat dan voor gevolgen? Conclusie: Ik hoef me niet druk te maken over of ik wel of niet de juiste keuze heb gemaakt. Jawel, ik moet er wel over nadenken, maar het is niet het allerbelangrijkste! En al zou ik de verkeerde keuze hebben gemaakt, dan nóg houdt God van mij. Hij staat achter mij, heeft Zijn Zoon voor mij gegeven en ik ben vergeven. Dát is wat telt! Hij laat ons vrij om zelf keuzes te maken, maar uiteindelijk draait het niet om ons en onze keuzes over banen, studie, vriendjes, kleren, enzovoort. Het draait om Hem! En terwijl ik daar over aan het nadenken was, bedacht ik me dat God misschien ook wel bedoelde dat ik genoeg ben. Ik, Marianne, ben genoeg! Ik hoef me niet druk te maken over wat anderen van mijn keuzes vinden. Ik mag ‘schijt’ hebben aan wat anderen vinden van mijn nieuwe kleren of dat ik dansen en gek doen helemaal fantastisch vind. Ik hoef me niet druk te maken over die puist op mijn voorhoofd of het feit dat ik een keertje niet zo vrolijk ben. Ik ben genoeg, omdat God mij heeft gemaakt. Ik ben vergeven en ik mag leven als vrijgekochte, verloste en zekere vrouw. Ik ben genoeg! God is genoeg! Zo.

Oh.. Misschien nog wel leuk om even te vermelden: Na mijn moment van inzicht, deelde een meisje plots een Bijbeltekst waaraan zij moest denken. Mijn dooptekst. ‘Zoek je geluk bij de Heer, hij zal je geven wat je hart verlangt. Leg je leven in de handen van de Heer, vertrouw op hem.’ (Psalm 37: 4 en 5). Lekker toevallig..

Voel jij je soms onzeker?