Bible app: mijn favoriete leesplannen

Het is belangrijk voor onze relatie met God om elke dag met Hem te connecten. Dit kan op heel veel manieren en eentje daarvan kennen we allemaal: de Bijbel lezen. Zelf vind ik dat af en toe best een moeilijke manier van tijd met God doorbrengen. Waar moet je beginnen in dat dikke boek? Daarom volg ik leesplannen van de Bible App, om met de Bijbel bezig te zijn én er van te leren. Omdat ik ze heel fijn vind heb ik een aantal van mijn favoriete leesplannen op een rijtje gezet, en misschien vind jij ze ook leuk om te volgen?

1. Teens’-Q&A devotionals on top questions

This 12-day reading plan focuses on some of the tough question teens ask about God, faith, and the Bible. Questions about sin and forfiveness, sexual purity, depression, and more.

Dit leesplan vind ik zelf heel fijn, je komt onderwerpen en vragen tegen die heel herkenbaar zijn zoals ‘Hoe weet ik dat God echt bestaat’ en ‘Is het verkeerd om boos te zijn op God’ Ze geven dan een uitleg  (in het Engels want het is een Engels leesplan) en dan een tekst uit de Bijbel. Persoonlijk is dit mijn favoriete leesplan omdat hij zo herkenbaar is, zeker een aanrader!

Let op: Zet je Bijbel App op Engels, anders kan je dit leesplan niet vinden!

2. Daily devotions with Greg Laurie

Thirty days of encouraging devotional thoughts brought to you from God’s Word by Pastor Greg Laurie. In his straightforward, conversational style, Pastor Greg brings relevant insight to Scripture, helping you to ‘Know God and make Him known’ in your daily Christian walk.

Als je op zoek bent naar een wat langer leesplan, dan is deze zeker aan te raden! Van dit leesplan leer je veel en het is ook heel interessant, ik merkte dat ik elke dag weer benieuwd was naar de devotional. Zo heb ik in een maand door elke dag 10 minuutjes (nog niet eens!) dit leesplan te lezen heel veel geleerd!

3. Worry

Our live scan so easily become overwhelmed with worry and fear of the unknown. But God has given us a Spirit of courage, not of fear and worry. This seven-day plan will help you to turn to God in every situation. The ultimate end to worrying is to put your trust in God.

Ben je net als ik een piekeraar? Dan is dit leesplan zeker voor jou! Dit leesplan ziet er iets anders uit, de eerste dag is er een devotional, en de andere zes dagen krijg je een bijbeltekst. Dit vond ik heel fijn want zo zie je goed wat de Bijbel zegt over jezelf zorgen maken. Het is zeker een bemoedigend leesplan!

Leesplannen die ik nog wil volgen

Ik wil nog veel meer leesplannen volgen, daarom heb ik er in totaal 14 opgeslagen voor later, zodat ik ze makkelijk kan terug vinden. Ik heb er drie uitgekozen die ik sowieso wil lezen, en wellicht ook interessant zijn voor jou!

1. The 10 myths of Teen Dating

Through the latest scientific research and poignant, personal stories, a father/daughter team help parents and their teenage girls navigate the traps and temptations of the teen dating years.

Dit leesplan is voor ouders en hun dochter(s) Het gaat over daten/relaties en kan denk ik heel leerzaam zijn. Zelf vind ik het belangrijk om te weten wat de Bijbel hierover zegt dus vandaar dat ik dit leesplan heb opgeslagen. Wil je het niet met je ouders lezen? Je kan dit leesplan natuurlijk ook gewoon zelf volgen.

2. 10 Habits Of Intimacy With God

For way too long, intimacy has been presented as going to your church of choice, reading the Bible, serving, or praying. God is a relational God, who desires foremost to be personally involved with you in every aspect of your daily life. The purpose of this reading plan is to help define the habits of developing intimacy with God and for you to enjoy the experience of intimacy with Him daily.

Hoe mooi is het om dicht bij God te leven, en een persoonlijke relatie met Hem te hebben? Dit leesplan geeft je veel informatie over dit onderwerp. Dus wil je meer informatie over hoe dat nou eigenlijk zit, intimiteit met God, dan is dit zeker een leesplan dat je moet volgen!

3. Gossip

The words we use have incredible power to build up and to tear down. Gossip is especially toxic. So what role do words play in your life – to bring life or to destroy others? This seven-day plan will help you understand that God takes very seriously what comes out of our mouths. Quiet yourself just listen to what He say.

Waarom ik dit leesplan heb opgeslagen? Omdat ik zelf ook wel eens roddel en er elke dag mee te maken heb. En jij waarschijnlijk ook. Gossiping is een heel belangrijk onderwerp, zeker in het leven van tienermeiden, daarom denk ik dat dit leesplan heel goed is om jou en mij bewust te maken van hoe krachtig de woorden zijn, die uit onze mond komt. Dus dit leesplan staat zeker bovenaan mijn lijstje.

Dit was het lijstje! Als je op zoek bent naar een bepaald onderwerp zoals angst, genezing, depressie etc, dan kan je daar heel gemakkelijk op zoeken en kom je uit bij een hele reeks leesplannen. Er is dus genoeg te lezen! Ik raad je zeker aan om het niet te laten bij het lezen van dit artikel. Als je zoekende bent naar hoe je elke dag bezig kan zijn met de Bijbel, installeer de app en start een leesplan! En het hoeft geen lange te zijn, probeer het eens uit met een plan van 3 dagen of een weekje, misschien bevalt het wel!

Volg jij leesplannen via de Bijbel App?

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?