Bikiniproof de zomer in: hoe voel je je fijn in je bikini?

Als er een lifehack was waardoor de hele wereld zich fijn zou voelen op het strand, zouden alle vrouwen in bikini rondhuppelen als in een Amerikaanse tamponreclame. Te blij, te perfect, te overdreven en in slowmotion. Alle mannen – want mannen voelen zich ook onzeker op het strand – zouden in zo’n tamponreclamewereld sneeuwengelen maken in het zand en in slowmotion huppelen van blijdschap. Zie je het voor je? Nope, want zoiets bestaat niet! Het is een harde waarheid, maar je fijn voelen in je bikini is je fijn voelen in je eigen lichaam. En dat kost soms tijd.

Vergelijken helpt niet

First things first: ik was vroeger zo onzeker over m’n lijf dat ik liever niet naar het strand ging. Ik vergelijk mezelf altijd met andere meiden. Zij waren bruiner, strakker, dunner. Man, wat heb ik daar nu spijt van! Want wat is het nut van vergelijken? Iedereen is anders, God heeft iedereen anders gemaakt. Dus natuurlijk zie jij er anders uit, dat heeft Hij bewust zo gedaan.

Iedereen is onzeker

Dat ene meisje wiens buik jij wel zou willen hebben, wil misschien jouw benen wel. En dat andere meisje dat altijd gelijk op het strand het water in rent, doet dat misschien wel met pijn in haar buik van de zenuwen. Iedereen heeft onzekerheden. Je bent niet de enige. Het is eigenlijk ook gek, iedereen halfnaakt op een kluitje. Als je daar aan denkt, hoe raar een strand eigenlijk is, wordt het vanzelf eerder grappig dan eng.

Waardeer en bedank jezelf

Haal jezelf niet naar beneden. Je bent mooi! Je lichaam doet het! Je vindt sommige dingen eng, maar werkt aan jezelf! Waardeer jezelf en bedank je lijf voor z’n harde werk voor jou. Kun je gewoon in de spiegel doen. Naar jezelf kijken en nadenken over waar je lijf je al allemaal doorheen heeft gesleept – soms letterlijk. Thanks, lichaam.

Comfort is key

Ga je dat strand op of dat zwembad in en vind je het nog steeds een beetje eng? Zorg er dan in ieder geval voor dat je badpak of bikini lekker zit. Dat je niet hoeft te hijsen, dat niets knelt, dat je je geen zorgen hoeft te maken over de pasvorm. Ga niet op trends af en negeer wat zogenaamd hip is. Ga voor iets wat lekker zit en waar jij je fijn in kunt bewegen. Daar wordt alles al een stuk minder eng van en het scheelt ongemak op locatie.

Have fun!

Door al die onzekerheden en het gepieker zou je bijna het hele doel van je dagje strand of zwembad vergeten: plezier hebben! HAVE. FUN. Iedereen is onzeker, iedereen is onhandig en iedereen is daar met hetzelfde idee: om een leuke tijd te hebben. Enjoy!

Photo by Shazmyn Ali on Unsplash