#blackgirlmagic: Waarom je ‘Becoming Michelle Obama’ moet lezen

Het kan je vast niet zijn ontgaan dat Michelle Obama een eigen boek heeft gelanceerd! Hoe gaaf is dat?! Toen ik hoorde dat ze een boek ging uitbrengen wist ik het al meteen: die móet ik hebben, want #Blackgirlmagic! Nu ik hem heb, kan ik niet meer stoppen met lezen. Waarom jij dit boek ook zou moeten lezen? Dat lees je hieronder in mijn zelfgeschreven tops.

Top 1: VROUW

Er zijn niet veel wereldleiders die vrouw zijn, want mannen domineren helaas die posities. Maar alleen al het feit dat Michelle een bekende vrouw is én een boek schrijft is heel bijzonder, want ken jij vrouwelijke wereldleiders die een boek hebben geschreven over zichzelf dóór zichzelf? Ik in ieder geval niet. Michelle is voor niets en niemand bang, en wie mag haar nou niet? Dat kun je ook wel merken in haar boek als ze verteld over de tijd dat Barack president was. 

Top 2: PERSOONLIJKE VROUW

Michelle heeft haar boek erg persoonlijk geschreven. Alleen vanuit haar oogpunt. Dat maakt het zo fijn om te lezen, want ze deelt echt alles. Van haar tijd als kind tot First Lady van de Verenigde Staten zijn en in het Witte Huis wonen en nog verder! Michelle laat niks aan onze eigen fantasie over maar laat ons binnen in haar wereld. Verleden, heden en toekomst. Wat het voor mij nog extra aantrekkelijk maakt om door te blijven lezen zijn de foto’s van haar als kind en eigenlijk haar hele leven door. Je kunt ook een editie kopen zonder foto’s (is wat goedkoper) maar ik heb ze er wel bij inzitten, omdat ik niks wilde missen. True fan, haha!  :lol:  

Top 3: GRAPPIGE, PERSOONLIJKE VROUW

Naast ‘serieus’ praten is Michelle ook nog eens enorm grappig! Dat is misschien niet iets wat je zou verwachten van een wereldberoemde vrouw maar het is toch echt zo. In haar boek somt ze eigenlijk haar leven op. Dat klinkt saai maar dat is het allesbehalve. Je moet het zien als een heel lang voorbeeld met gewoon heel veel humor, want een saai leven heeft Michelle dus niet. Meer kan en wil ik er niet over zeggen, haha!  

Top 4: AMBITIEUZE, GRAPPIGE, PERSOONLIJKE VROUW 

Wat je wel mag weten is dat Michelle voordat ze First Lady werd een advocaat was net zoals Barack Obama. Als je een Rechtenstudie doet, moet je altijd wel goed kunnen leren. Dat klinkt best logisch, toch? Wat ik nu ga zeggen klinkt een beetje raar maar als zwart meisje in Amerika moet je extra hard je best doen. Waarom? Helaas is het zo dat zwarte mensen toen (en nog steeds!) anders worden behandeld dan witte mensen. Heel oneerlijk natuurlijk en totaal onterecht! Michelle was vrouw én zwart op haar universiteit. Ondanks dat heeft ze het gehaald en daarvan kunnen wij leren dat het niet gaat om je geslacht of uiterlijk maar om je motivatie om het ver te schoppen!  

Ik hoop dat je tijd gaat maken om dit gave boek te lezen en dat je veel van deze powerwoman gaat leren! Als je hem uit hebt, zou ik graag je mening erover willen horen! :-)

Ga jij dit boek lezen?