Ik blog over

God en jij:

  • Hoe kun je Hem beter leren kennen en hoe kan Hij een deel van je dagelijks leven zijn? (Intimiteit en relatie)
  • Wie mag jij zijn in Gods ogen, en wie wil jij zijn in jouw leven? (Identiteit)
  • Wie zijn wij als christenen? (Autoriteit)

Ik hoop dat je dit verder mag gaan ontdekken door praktische voorbeelden vanuit mijn eigen leven, informatie en praktische tips! Je leest het goed: ik houd van praktisch. En ik houd ook van verdieping. Het lastige aan deze onderwerpen is dat ze snel ‘vaag’ worden en je de boodschap mooi kan vinden, maar deze niet goed in je dagelijks leven toe kunt passen. Ik probeer er altijd op te letten dat ik de blog ook praktisch maak, door een praktisch voorbeeld of praktische tips. Dit zodat je je niet telkens – zoals ik vroeger – hoeft af te vragen: “Ja heel mooi, maar HOE DAN?”. Haha, hopelijk kan ik je bemoedigen en toerusten op de manier die jou goed doet!

Mijn 5 ultieme favoriete dingen in de wereld

Zon, katten (!), konijnen, kaarsen, strand, parfum, chocola (7 is toch het getal der volheid)

Dit vind ik Belle aan mezelf

Mijn doorzettingsvermogen en mijn trouw. Wanneer ik een doel voor ogen heb, of een bepaalde visie nastreef, doe ik er alles aan om dit te bereiken! En daarnaast: als ik je mijn woord geef, dan houd ik mij hieraan. Ik ben eerlijk en betrouwbaar, dit vind ik heel belangrijk in menselijke relaties.

Mijn reis met God  

God is voor mij een Vader. Zelf ben ik zonder vader opgegroeid, wat ik vaak erg moeilijk vond. Inmiddels heb ik hier genezing en heling voor mogen ontvangen. De liefde van God is als een vaderlijke liefde voor mij! Altijd al geweest.

Juist op de momenten dat ik God kwijtgeraakt was, vond Hij mij. Als ik terugkijk naar mijn leven tot nu toe, kom ik tot de conclusie dat Jezus altijd naast mij liep op mijn levenspad. En toen ik niet meer kon lopen, droeg Hij me. Soms vond ik God abstract (vaag) en kon ik Hem niet goed begrijpen, maar ik heb de afgelopen tijd geleerd dat het geloof draait om relatie. Ik heb geleerd dat Hij almachtig is en ik niet alles van Hem snap. De keuzes die Hij maakt, gaan mij soms te boven. Maar ik kies ervoor om ‘te wortelen in Zijn liefde’, zoals deze uitspraak dat mooi zegt. Daar bedoel ik mee dat ik ervoor kies om mij te richten op de liefde van God voor mij, voor de ander en voor deze wereld. Dat helpt mij om anders te zijn en om het verschil te (proberen te) maken! En het helpt mij om niet zo kritisch te zijn op mijzelf: ik ben niet perfect, maar ik mag er zijn. Waarom? Omdat Jezus voor mij stierf. En dat deed hij ook voor jou. Let that sink in. Hij gaf zijn leven voor jou. Het kostbaarste wat Hij had. Zomaar, gratis. Wat een genade!

Volg me ook op:

Op Instagram: @yafit.lacht