Blue Monday perikelen: tips om Blue Monday te rocken

De kerstdagen zijn voorbij, er is niks in het vooruitzicht en je geld is op: Blue Monday today! De meest depressieve dag in het jaar. Het is koud, donker en er is weinig zonneschijn. Veel mensen hebben nu last van wintermoeheid en weinig energie. Goede voornemens zijn mislukt en de vakantie en zomer lijken ver weg. Hierbij deel ik wat tips met je om jou door Blue Monday heen te helpen!

Tip 1: Leuke dingen in het vooruitzicht

Zorg dat je leuke dingen in het vooruitzicht plant waar je naar uit kan kijken. Oké, het is misschien nog een beetje ver weg, maar… niks mooier dan uit te kijken naar Pasen. Jezus is opgestaan zodat jij gered kon worden. Hoe mooi is dat! Organiseer alvast een paasdiner inclusief mooie uitnodigingen om Jezus’ opstanding te vieren samen met je kerk, vrienden of familie. En maak er een echt feest van. 

Tip 2: Zon

Probeer zoveel mogelijk zonnestraaltjes mee te pakken, goed voor je vitamine D gehalte. 

Tip 3: Opruimen

Ruim je kast op en verzamel alvast spullen om te verkopen op een rommelmarkt of op Marktplaats. Van opruimen krijg je een goed gevoel, als het euro’s kan opleveren is dat mooi meegenomen. ;) 

Tip 4: Lach! 

Lachen is het beste medicijn! Lachen geeft een fijn gevoel en zorgt voor een positief effect op je stemming. Zoek grappige YouTube filmpjes op of kijk een comedy. 

Tip 5: Taart

Waar ik altijd blij van word is taart! Haal een lekker gebakje voor jezelf op deze sombere dag en geniet! Er is altijd wel een goede reden te bedenken voor taart. 

Tip 6: Zegeningen tellen 

Tel je zegeningen die God je geeft. En dank hem daarvoor. Steek daarbij kaarsen aan en laat het licht schijnen! In je huis en in je hart. <3 

Tip 7: Seizoensdingen 

Probeer de mooie dingen van dit seizoen te mee te pakken. Geniet van de kou en ga schaatsen. Of maak een goede wandeling. Drink natuurlijk wel een lekkere warme kop chocolademelk met slagroom na afloop! Van intensief bewegen komt het stofje endorfine vrij. Deze stof geeft een rustgevend gevoel en vermindert sombere gevoelens. Een win-win situatie! 

En nog even over goede voornemens hè… 

Goede voornemens hoeven in principe geen goede voornemens te zijn in de trant van ‘het is 2019 en nu moet alles anders’. 

Je bent al oké in hoe en wie je bent en je kan altijd het hele jaar door opnieuw beginnen met dingen die je anders zou willen. Maak een goed en vooral haalbaar plan voor jezelf, doordat het haalbaar is heb je een grotere slagingskans. Het behalen van iets zorgt voor de broodnodige good vibes. 

Goede voornemens kunnen ook heel simpel zijn door bijvoorbeeld: 

♥ Lief voor jezelf te zijn.

♥ Iedere dag beginnen met een gezond ontbijtje voor extra power! 

♥ Schrijf iedere dag iets op wat jij goed gedaan hebt. 

Morgen is er weer een dag

Laat jezelf niet kisten door Blue Monday. Of ga gewoon lekker wel bij de pakken neerzitten vandaag, dat is soms ook oké! ;) Doe waar jij je goed bij voelt. Morgen is er weer een dag en dan is Blue Monday gewoon weer voorbij voor de rest van het jaar. 

Liefs! X0X0