Boeken & Belle: Herfstvakantie!

Wat is er beter dan na een heerlijke boswandeling tussen de gekleurde, vallende bladeren, thuis met rode wangen op de bank te kruipen? De regen tikkend tegen het raam, een dekentje over je benen en een lekkere kop thee: het enige wat hier nog mist is…? Juist! Een goed boek!

Het is logisch dat je tijdens de normale schooldagen niet aan lezen toekomt: je besteedt al genoeg tijd met je neus in de boeken! Maar nu ben je lekker een week vrij, kun je shoppen met vriendinnen, eindelijk zo’n brownie-in-a-mug van Joëlles DIY maken én wat quality-time met jezelf en een goed boek doorbrengen. En laat ik nou net een lijst met lekkere herfstboeken verzameld hebben!

Belle Inspiration Happy!

Natuurlijk heb je hem gekocht op de Huis van Belledag (en anders kun je hem hier nog bestellen!) maar ben je er nog niet aan toegekomen om hem te lezen? Neem er nu even de tijd voor! Behalve de prachtige quotes die je het liefst eruit zou knippen en boven je bed zou hangen, staan er prachtige wijsheden in ieder hoofdstukje. Bijvoorbeeld het hoofdstuk Say Thanks van Marit, over dankbaarheid en geluk. Of Talitha, die schrijft over écht happy zijn, in je eentje. En behalve lezen, is er ook genoeg in het boekje te vinden om te knutselen, kletsen en schrijven. Have fun!

happy919

De Honingeters & De Houtsnijder van Martine Jonker

Het boek begint als een soort sprookje, met een ‘Lang geleden..’.. Het gaat over de inwoners van Kromstad, die hele dagen niets anders doen dan het schoonmaken van hun straten. Cerco, een hardwerkende Krom, komt er achter dat er meer is dan alleen schrobben en poetsen als hij de stad verlaat om naar eten te zoeken. De Houtsnijder is het verhaal van de beeldjes van een houtsnijder, die uit nieuwsgierigheid de hut van de houtsnijder op de berg verlaten. De beeldjes maken een gevaarlijke reis maar gelukkig gaat de zoon van de houtsnijder naar ze op zoek!

Het leuke aan dit boek is dat het twee verhalen zijn, die je allebei zo uitleest. Voor je het weet ben je al op de helft van het verhaal en móet je weten hoe het afloopt! Het boek zat bij sommige dames in de goodiebag op de Huis van Belledag maar hij is ook voor een klein prijsje (€5,00) bij de christelijke boekhandel of op internet te vinden!

Duizend kilometer tussen jou en mij 54abd25528e8a5.91427419van Jennifer E. Smith

Als Lucy tijdens een stroomstoring vast komt te zitten in een lift, heeft ze in ieder geval goed gezelschap. Owen, de zoon van de conciërge en Lucy kennen elkaar amper, maar algauw blijkt dat het goed klikt! Als ze bevrijdt worden, neemt hij haar mee naar een heel romantisch plekje en lijkt het wel een perfecte lovestory. Maar zo gauw als hun relatie begint, lijkt het alweer anders te lopen als ze allebei verhuizen: ver weg van elkaar!

In Duizend kilometer tussen jou en mij word je meegezogen in het verhaal van Lucy en Owen. De twee tieners blijven contact houden via ansichtkaarten en door het levendige verhaal lijkt het net alsof je steeds met ze meereist. Maar de grote vraag blijft: kan liefde duizenden kilometers overbruggen?

 De Cupcakeclub – Gevaarlijk lekker! van Marion van de Coolwijk

Had ik het in het begin al even over een heerlijk brownierecept, dit boek is helemaal om te smullen! De vader van Zilver, een van de leden van de Cupcakeclub, gaat mee doen aan een grote landelijke bakwedstrijd. Hij ziet dit niet zitten, maar de meiden en jongens van de cupcakeclub wel!Het vierde deel van de Cupcakeclubserie is een grappig, vrolijk boek voor meiden tussen 10 en 12 jaar maar bevat ook bakrecepten en leuke weetjes!

Colour van Marije van den Berg en Coby Kremer

9789086011469-colourEen super kleurrijk, vrolijk en inspirerend doeboek voor tienermeiden: dat is Colour! Allereerst werd ik al verliefd op de prachtige kleuren, driehoekjes en verschillende mooie foto’s en vormgeving. En daarbij is het een prachtig boek om zelf in te vullen, in te kleuren, over na te denken. Aan het einde van de rit, heb je stukje bij beetje meer geleerd over je leven, je identiteit, je lijf en God. Was je fan van Wreck This Journal, Craft Your Day of kleuren voor volwassenen? Mis deze parel dan niet! Hij is te koop via Royal Jongbloed en vast en zeker in de christelijke boekhandel!

Wat is het laatste boek dat jij gelezen hebt? Of je lievelingsboek?

Check hier ons nieuwe Belle Happy boekje en mooie kaartjes!
Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én ons toffe tijdschrift Belle?
Word dan lid van de club!

 

Knop_geefjeop