Boeken die je móet lezen

De leukste boeken om in de herfstvakantie te lezen! Daarvoor of daarna mag natuurlijk ook. Voor de regenachtige dagen, de help-ik-kan-niet-slapen nachten of gewoon, omdat het leuk en inspirerend is.

Money money money

Floortje houdt van shoppen. Even online een rokje bestellen, in de pauze wat lekkers kopen en gezellig met haar vriendinnen leuke dingen doen. Maar ze geeft meer geld uit dan ze eigenlijk heeft. Algauw is ze blut. En dat terwijl ze juist indruk probeert re maken op de knappe Jack.

Pluspuntje
Blut! van Hans Mijnders erg herkenbaar, want miskopen en minder verstandige (shop)keuzes hebben we allemaal weleens meegemaakt.

Blut

Lekker creatief

Dit boek zit vol creatieve doe-dingen! Leuke prints, originele kaartjes, kleurige labels en sluitstickers voor al je handgeschreven kaarten en brieven. En er zijn ook een paar blanco pagina’s, zodat je zelf aan de slag kunt.

Pluspuntje
Naast al het moois bekijken, kun je ook zelf iets doen. Stuur je vriendinnen zelfgemaakte kaartjes, leuk je agenda op of stuur eens een ouderwetse brief. Met post van Snail Mail maak je mensen blij!

Snailmail

Stress, drama en vrienden

Puberstrijd en lieve leugens van Teunie Suijker zit vol herkenbare issues die in bijna elke vriendschap voorkomen. Floortje zit op een internaat met haar vriendin Karlijn. Ze heeft het gevoel dat Karlijn iets voor haar achterhoudt. Haar vrienden Tessa en Marnix vinden dat Floortje zich aanstelt. Raakt ze langzaam al haar vrienden kwijt?

Pluspuntje
Nog niet uitgelezen? Eigenlijk is het een tweede deel van een serie (Brugklasstress en vriendinnenverdriet was deel één). Dus er is nog meer dan genoeg om te lezen over Floortje en haar vrienden.

Puberstrijd en lieve leugens

Wat als alles pijn doet

Daisy’s moeder overleed op de dag dat Daisy geboren werd. Nu is Daisy 14 en wil ze weten wie haar moeder was. Haar schuldgevoel knaagt aan haar, waardoor ze niet lekker in haar vel zit. Haar vader wil er met haar over praten, maar dan loopt alles uit de hand.

Pluspuntje
Phil Earle, de schrijver van Daisy, heeft jarenlang als jongerenwerker gewerkt. Dat inspireerde hem om over heftige levensverhalen te schrijven. Dat maakt dit boek extra geloofwaardig.

DAISY

Anti-pesten

Nick Vujicic is geboren zonder armen en benen en heeft tijdens zijn lezingen duizenden jongeren leren kennen. Hij brengt wereldwijd de boodschap dat je je niet moet laten beperken – door wat dan ook. Met zijn boek wil hij jongeren van een negatief zelfbeeld afhelpen en meer zelfvertrouwen geven.

Pluspuntje
Be Strong van Nick Vujicic is super inspirerend. Nick werd vroeger zelf gepest, maar liet zich door niets of niemand uit het veld slaan. Geef pesten geen kans!

BESTRONG

Friends forever

Belle Inspiration – Friends! is een absolute must-have, samengesteld door onze eigen bloggers van Huis van Belle. Crushes, geheimen, onzekerheden, de grootste lol: met vriendinnen deel je alles. Ook leer je in dit boekje hoe je vriendjes met jezelf wordt, want dat is net zo belangrijk!

Pluspuntje
Leuk om zelf te lezen, maar ook zeker leuk om samen met een vriendin te bekijken.
Zo leer je elkaar (en jezelf) nog beter kennen! Bestel hem hier en ontvang unieke extra’s!

cover2

Veel leesplezier! Wat lijkt jullie het mooiste boek?

Deze blog werd geschreven door Coby