Boeken en Belle: 4 boekentips voor deze herfst

Hey meiden! De herfst is nu officieel begonnen en het wordt ook duidelijk kouder buiten. Nog eventjes geduld en dan kan de kachel weer aan, maar het is nu al wel mooi tijd voor warme thee en een fijn leesboek. In deze Boeken en Belle-blog deel ik vier nieuwe of binnenkort te verwachten boeken.

Dit blijft mijn geheim – Joke van Winkel

Dit boek gaat over drie klasgenoten die ieder een verhaal en geheim met zich meedragen: Louise, Edith en Mathilda.

Louise wordt gepest door Mathilda en Edith doet steeds met haar mee. Ze voelt zich erg in de steek gelaten door Edith, want vorig jaar was alles nog normaal. Maar praten, nee dat wil Louise niet. Als haar ouders, nichtje of mentor hier achter komen… dan wordt alles erger. Zou Jelmar misschien kunnen helpen?

Maar Edith voelt zich eigenlijk ook niet zo prettig. Sinds haar beste vriendin verhuisd is, is ze bevriend geraakt met Mathilda. Maar als ze niet meer mee wilt doen met Mathilda, wordt Mathilda boos. Dat terwijl Edith aan Mathilda verteld heeft hoe moeilijk het is om verliefd te zijn op Bob. Als ze dat maar geheim houdt!

Tenslotte blijkt zelfs die vervelende Mathilda het niet makkelijk te hebben. Ze heeft veel vrienden en is altijd vrolijk, maar wat als iemand nu vraagt naar hoe het echt met haar gaat? Laat dat nu net zijn wat haar mentor probeert te doen. Niemand hoeft iets te weten over hoe het thuis gaat!

Julia’s zoektocht – Thea Zoeteman-Meulstee

Problemen, problemen, problemen… Dat is waar Julia’s hoofd vol mee zit. Walter vindt haar leuk en ze weet niet wat ze hier mee moet, ze kan totaal niet opschieten met haar zus en op school moet ze steeds nablijven… Zou het nu nooit eens ophouden? Dan vindt ze een dagboek van ene Joke. Het blijkt dat het dagboek uit de Tweede Wereldoorlog komt. Het roept allemaal vragen op bij Julia en ze is dan ook van plan het dagboek weer bij Joke zien te krijgen. Zou het haar lukken?

#sweetsixteen – Marlies Slegers

Megan Olivera is een 16 jarig meisje met de hobby om te vloggen.

Ze filmt daadwerkelijk alles wat belangrijk is in haar leven. Hierdoor krijgt ze steeds meer volgers en is ze ook echt een populaire meid. Maar zo mooi als het leven van een vlogger misschien lijkt, blijkt het niet te zijn na een verkeersongeluk. Megans leven verandert enorm en het lijkt of ze hier zelf geen controle meer over heeft. Stoppen met vloggen ziet ze niet zitten, maar hoe moet ze zich redden van de opdringerige volgers? Dit boek komt bijna uit, op 20 oktober!

Vrije val – Mirjam Schippers

De 15-jarige Lotte zit in havo 4, maar dat weerhoudt haar er niet van om verliefd te worden op Leonard uit 5 vwo. Ze krijgen verkering en Lotte is door het dolle heen. Maar al snel wilt Leonard graag wat meer spanning in hun relatie en Lotte begrijpt niet zo goed wat hij nu van haar verwacht, maar nog belangrijker, wat ze zelf van hun relatie verwacht… Ondertussen merkt Bas uit haar klas aan haar dat het niet goed met haar gaat. Zelf is hij eigenlijk ook verliefd op Lotte. Zijn het zijn verliefde gevoelens die hem het nare gevoel geven, of is er meer aan de hand? Dit boek verschijnt 25 november!

Welk boek wil jij graag lezen de komende tijd? Heb jij nog meer leuke boekentips?