Boeken&Belle

Goedemiddag Belles! Zijn jullie klaar voor een nieuwe Boeken&Belle?

Mijn boekenkast is soms net als mijn kledingkast. Ik sta er dan voor en denk: ik heb niks meer om te lezen! Herkenbaar? Ik kreeg een leuk idee, helemaal voor dit mooie weer: organiseer een boekenpicknick met je vriendinnen! Nodig al je vriendinnen uit en laat iedereen vijf boeken van thuis meenemen. Ruil ze met elkaar en zorg natuurlijk ook voor wat lekkers tijdens de picknick. Zo heb je een leuke middag én een nieuwe stapel boeken om te lezen! (Zorg wel dat je naam voor in het boek staat, voor je hem uitleent!)

Aan alle jongens van wie ik hield
Jenny HanSchermafbeelding 2016-05-03 om 10.53.44

‘Don’t judge a book by its cover’, is de bekende uitspraak. Maar bij dit boek mag je de inhoud wél beoordelen op de cover! De cover heeft een heel erg leuke lettertype en een mooie foto van een leuk meisje. Echt complimenten voor de vormgever, want het boek ziet er fris en aantrekkelijk uit!
Lara Jean heeft geen moeder meer, maar wel een vader, een grote zus die alles regelt in huis en een klein zusje dat haar vaak irriteert. Het boek gaat over Lara Jeans gezinsleven maar ook vooral haar liefdesleven: ze is al vaak verliefd geweest  en al die crushes sloot ze af op dezelfde manier: ze schreef de jongen een brief met hoe ze zich voelde, ze stopte de brief in een envelop die ze adresseerde en daarna deed ze de brief in een doos onder haar bed. Zo. Weer een crush afgesloten. Tot ze er op een dag achterkomt dat alle brieven gepost zijn, inclusief de brief aan het vriendje van haar zus..

Ik ben het boek nu aan het lezen en ben nog in het begin maar ik moet al vaak om Lara Jean lachen. Haar leven als tiener is zo herkenbaar! Ook is het verhaal van haar zusjes en haar moeder wel heel verdrietig en moest ik daar echt even slikken.

Dit boek is afgelopen april uitgekomen, dus nog gloedjenieuw! Je vindt hem in de boekwinkels of te koop bij uitgeverij Moon!

Jenny HanPS. Jenny Han heeft al een vervolg geschreven op dit boek, in het Engels heet ie ‘PS. I still love you!’ Dat duurt vast niet lang voordat het tweede deel in het Nederlands verschijnt!
PPS. Jenny Han heeft nog een heel toffe boekenserie geschreven, genaamd ‘De zomer waarin alles veranderde’. Perfecte boeken om bij het zwembad of op de camping te lezen! Reserveer deze gauw bij de bieb voor je zomervakantie!

(Foto van Miss Literati)

 

The Maze Runner (De Labyrintrenner) serie
James DashnerGiftbox

Deze tip kreeg ik van een goeie vriendin. Ikzelf ben niet zo’n held en vond de eerste film van The Maze Runner superspannend. (Ik vraag me af of mijn vriend pijn aan zijn hand overgehouden heeft van mijn geknijp.) Maar, een vriendin vertelde me dat de boeken van de serie veel beter zijn dan de films en ook te lezen zijn vlak voor het slapengaan! En wat nóg beter is: je hoeft niet te wachten op de volgende film, maar je kunt gewoon zelf verder lezen! NICE!  (Oh, James Dashner heeft ook een prequel geschreven, een boek over de tijd vóór het eerste Maze Runner boek! (Snap je hem nog?))

Oh maar waar gaat het eigenlijk over? Het eerste boek/film begint met Thomas, die met geheugenverlies wakker wordt op een vreemde plek, met allemaal jongens. Langzamerhand ontdekt hij dat er een groot doolhof om hen heen ligt, dat ’s nachts levensgevaarlijk is met allerlei creepy beesten. Thomas en de jongens proberen te ontsnappen, maar dat lijkt onmogelijk!

Boeken om in de gaten te houden (en te reserveren voor je zomervakantie!)

tips

  • Op 5 juli verschijnt Liefde & Gelato, over Lina die in Toscane is om haar vader te zoeken na het overlijden van haar moeder. Een boek met alle ingrediënten voor een goed verhaal: Italiaanse omgeving, kunst, liefde en spanning!
  • Belevenissen van een buitenbeentje: in het begin dacht ik dat het een beetje een cliché verhaal zou zijn over meisjes op een middelbare school, maar volgens mij is dit echt een goed boek. Anika hoort bij het populaire groepje op haar school en wanneer ze wil daten met een jongen, wordt hij compleet afgekeurd door de ‘leider’ van het groepje, Becky. (Tot zover cliché) Volgens de beschrijving van het boek, laat een dramatische gebeurtenis Anika inzien wat zij belangrijk vindt in het leven en wat ze wil! Deze verschijnt op 12 juli!
  • Een nieuwe science-fiction topper misschien? Duizend stukjes van jou klinkt echt heel erg spannend. De ouders van Marguerite zijn wetenschappers en hebben een bizarre uitvinding gedaan: De Vuurvogel. Een apparaat waarmee je door dimensies en tijd kunt reizen. Als Marguerites vader vermoord wordt, gaat ze achter de moordenaar aan en ontdekt ze beetje bij beetje de waarheid over haar vaders dood. Wauw, deze wil ik lezen! Deze verschijnt ook op 12 juli!