Boeken&Belle: Bijbelse romans

Een aantal weken geleden was ik, net als superveel anderen, op Opwekking! Wauw, wat een tof weekend heb ik gehad zeg! De diensten, de seminars, veel contact met mensen, goede koffie.. en uiteraard de lectuurtent! Het is een gigantische tent met onwijs veel boeken, cd’s, sieraden en andere hebbedingen. Het was helaas niet zulk mooi weer, maar ik had natuurlijk de perfecte plek gevonden om te schuilen! Ik kon in de lectuurtent wel weer boekeninspiratie opdoen voor een heel jaar!

Het Hemelteken
Kacy Barnett-GramckowHemelteken

Ik heb dit boek niet gevonden in de lectuurtent maar ik werd er wel aan herinnerd door een ander boek. Het Hemelteken was de eerste op-de-Bijbel-gebaseerde-roman die ik las. Ik vond de cover niet bijzonder aantrekkelijk maar ik werd wel getrokken door de beschrijving op de achterkant. Het boek gaat over het leven vóór de Zondvloed en vertelt over Anna. Zij is de enige uit haar nederzetting die gelooft in De Allerhoogste, terwijl dat door haar familie als een dwaze legende wordt gezien. Anna is doodongelukkig en staat op het punt zichzelf van het leven te beroven als ze een man ontmoet….

Oke, hier stop ik met vertellen, anders ga ik spoilen! Dit boek moet je echt lezen, het heeft mijn beleving van het Bijbelverhaal van de Zondvloed compleet veranderd. Het is natuurlijk wel een roman, gebaseerd op de Bijbel, dus houd dat in je achterhoofd. Maar ik vind het prachtig hoe Kacy Barnett-Gramckow dit boek schreef, het sleepte me mee het verhaal in. Ik las dit boek omstreeks de tijd dat de Hollywoodfilm Noah uitkwam, die ook over de Zondvloed gaat. Ik vond de film namelijk helemaal niet bijbelgetrouw en ik vond Het Hemelteken veel beter. Een aanrader dus!

Ps. ik ontdek net dat ze nog twee boeken geschreven heeft, over de tijd ná de Zondvloed.. misschien zijn die wel net zo goed?

Francine Rivers

Een naam die vast een belletje doet rinkelen: Francine Rivers. Zij heeft tig boeken geschreven, waaronder een heleboel romans die op Bijbelse verhalen zijn gebaseerd. Ze heeft een serie geschreven over vrouwen uit de Bijbel, zoals Onbevreesd, over het verhaal van Maria. Ik las die van Batseba, Onuitgesproken, en ik vond hem echt fantastisch. Eye-opening! Niet alleen zorgt het ervoor dat ik het verhaal beter onthoud (want ja, zó goed ken ik alle Bijbelverhalen nou ook weer niet..) maar ook wat het precies betekende voor de personen die betrokken waren in Gods plan.francine rivers

Een heleboel van haar boeken staan allang in de bieb, op jou te wachten! Hier is een handig overzicht van al haar boeken! Op kantoor was ik trouwens ineens een halfuur een interview met Francine aan het lezen, op haar eigen website, oeps! Maar wat heeft zij een inspirerend verhaal!

Which is your favorite book of those you’ve written?

My favorite book is Redeeming Love.  It was my first as a born-again Christian, my statement of faith, and the most exciting year I’ve spent writing anything.  I felt God’s presence throughout the months of work, as though He were telling me His story through thousands of Scriptures as well as explaining the inner heart-ache and quest of each “my” characters.

Lynn Austin

Nog zo’n grote naam in de christelijke boekenwereld. Ook Lynn Austin schrijft over Bijbelse personen, zoals Hizkia, Nehemia, Zacharia en meer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog geen boek van haar heb gelezen, maar Marit wel, vertelt ze me op de redactie. ‘Het leest als een trein!’ zegt ze. Ik hoorde trouwens een vriendin zeggen dat ze die van Zacharia heel goed vond, dus misschien is dat het boek waarmee ik ga beginnen! (Heb jij al wel een boek van Lynn Austin gelezen? Let me know in the comments!)

lynn austin

Tosca Lee
Chawa

chawaDit boek is onderweg naar mij, om er een recensie over te gaan schrijven! Nog even geduld dus. Maar de tekst van de achterkant belooft al iets heel moois!

‘Word wakker.’ Op dit gefluisterde bevel opent Chawah haar ogen in het paradijs. Met dezelfde woorden begint ook haar openhartige relaas. Over haar schepper. De tomeloze liefde voor ‘de adam’. De schoonheid van de slang. Het toenemende verlangen naar de verboden vrucht. De worsteling met onmacht. En de ondergang van de wereld, die vervalt tot een plaats waar vrede ver te zoeken is. Eva vertelt daarmee niet alleen haar eigen verhaal, maar dat van ons allemaal. En spaart niets of niemand.

Chawa. De naam klinkt als een vurige zucht. Ik ben de levenskracht, die wordt uitgedrukt in een fluistering. Als de adem van de Ene, die de adam de levensvonk gaf… Ik leef. 

 

Wauw.. klinkt als een goed boek, toch? Tosca Lee heeft ook nog een boek geschreven over Judas Iskariot, de Judas die Jezus verraadde. Ook dat boek wil ik nog supergraag lezen, jee, mijn lijst wordt een beetje te lang zo!

Anno Domini 30 (33)
Ted Dekker

Mijn nichtje zei me laatst: wil je ook eens over een spannend boek schrijven? Nou bij deze! Anno Domini 30 van Ted Dekker gaat over Maviah, een jonge vrouw die in de tijd van Jezus leeft! Ze moet, als de vijanden aanvallen, koning Herodes om zijn hulp gaan vragen. Maar eigenlijk is het hét verhaal, de geschiedenis van Jezus, door de ogen van een jonge vrouw. Er is een te gekke booktrailer uitgekomen voor Anno Domini 30, check hem hieronder! (Anno Domini 33 komt binnenkort uit, dus je hebt direct iets om naar uit te kijken!)

Heb ik een boek gemist die echt in dit rijtje hoort? Tell me!