Boeken&Belle: fashion!

Er zijn genoeg meiden van Huis van Belle die een HELEBOEL van mode weten, gelukkig is dat niet mijn taak! Maar voor vandaag heb ik wel een aantal hele leuke modeboeken bij elkaar gezocht! (Dat is nou net wat meer mijn ding…)

Dagboek van een Modemeisje9200000046118841
Angie Spady

We hebben direct mijn favoriet te pakken! Je gaat zeker weten (net als ik) heel erg dol worden op de gekke, creatieve en hele lieve Sofie Sanders. Ik heb al eerder geschreven over dit boek, toen las ik het boek vlug door om te kunnen snappen waar het over ging, maar inmiddels ben ik halverwege en moet ik steeds lachen om de kuren van Sofie. Ze is vastberaden om de kleren van beroemdheden te ontwerpen, om haar kledingcollecties in New York en Parijs te krijgen, maar ondertussen is ze ook gewoon lekker een tienermeisje met puistjes, een beste vriendin en een echte crush. Ik vind het zelf altijd heel chill om een stukje in het boek te lezen, dus bij deze een fragment!

‘Zaterdag 13 maart
Girlsnight!!! Yes!
Lisa en ik dachten dus dat we wel een nieuw anti-pukkel-middel konden ontwikkelen. Poging 137 ofzo. Er MOET gewoon iets zijn dat helpt. En beter werkt dan al die dure prutjes. Online gelezen dat watjes met azijn en citroensap onze huid glanzend zou maken. We hebben zelfs schijfjes komkommer op onze ogen gelegd. DOM. Het enige wat er gebeurde, was dat we naar een AUGURKENFABRIEK roken. We moesten mijn slaapkamerraam de hele nacht openlaten voor de stank.’

+ Er staan fantastische tekeningen in het boek, prachtige illustraties van Channing Everidge. I tell you: dit boek ga je fantastisch vinden!

Uitgeverij Callenbach, €14,99

Project PREP9200000040653422
Niki Smit

Een boek dat het uitroept van creativiteit, slimme meiden en mode! Isabel, een superslimme chick, en Kate, een modegenie besluiten een app te ontwikkelen met de nieuwste, leukste mode. Isabel krijgt online hulp van Tyler, uit New York, die ze stukje bij beetje steeds leuker begint te vinden. Wordt ze nou verliefd op een enorme nerd? En gaat het ze lukken om een gave mode-app te lanceren?

Uitgeverij de Fontein, €14,99

100coconikismitCoco
Niki Smit

Dat Niki Smit talent heeft voor meiden-mode-boeken bewijst ze maar eens met de serie over Coco! Een 13-jarig meisje, die door haar klasgenoten maar eigenaardig wordt gevonden door haar kledingstijl. Maar ondertussen is zíj de dame achter de populaire modeblog The Style Tiger! Er zijn inmiddels twee boeken over Coco, 100% Coco en 100% Coco in Paris en er gaat een gerucht dat er een derde boek over New York aan zit te komen.. oehlala! Leuk aan deze boekenserie is dat het gaat over helemaal jezelf zijn: met je eigen kledingstijl!

Trouwens! Je leert ook allemaal leuke dingen over vintage jasjes, Parijs, little black dresses en Fashion Weeks!

Uitgeverij de Fontein, €13,99

Lees jij graag boeken? En zou je deze modeboeken lezen?

Check hier ons nieuwe Belle Happy boekje en mooie kaartjes!
Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én ons toffe tijdschrift Belle?
Word dan lid van de club!

Knop_geefjeop