Boeken&Belle: nieuwste tips!

Hello, my dearest bookworms! Klaar voor nieuwe, heerlijke boekentips? Pak je bibliotheekpas, die bol.com cadeaukaart of boekenbon erbij: ik heb weer wat pareltjes voor jullie gevonden!

Dit boek  zag ik voorbij komen op internet en ik las een recensie waarin iemand het had over een ‘bijzonder poëtische schrijfstijl’. ‘Dát boek moet ik lezen’, gaat er dan door mijn hoofd. Zo gezegd, zo gedaan: in Gewicht van Water sleept Kasienka je mee het verhaal in, juist door de schrijfstijl. Hier een voorproefje:

Toen mama zei
‘We gaan naar Engeland’
Zag ik mezelf daar in gedachten niet
Alleen.

Ik wist wel dat ik anders zou zijn.
Een vreemdeling. 
En dat ik niet alles
Zou begrijpen.

Maar ik dacht dat ik misschien
exotisch zou zijn,
Als een rode eekhoorn tussen de grijze,

Als een Engels meisje in Gdansk.
Maar ik ben geen Engels meisje in Gdansk.
Ik ben een Pools meisje in Coventry.

En dat is wat anders.
Heel wat anders.

gewicht van waterEerst denk je: huh, is dit hele boek een gedicht? Maar juist door de korte zinnen, lijk je in Kasienka’s hoofd te zitten. Het verhaal gaat over Kasienka, die samen met haar moeder naar Engeland verhuisd. Haar vader heeft hen in Polen in de steek gelaten en dus gaan Kasienka en haar moeder op zoek naar Kasienka’s vader. Ondertussen worstelt Kasienka met haar school en haar sociale leven.
Dit boek is super lekker om te lezen en het heeft een interessant verhaal. Je weet namelijk weinig over Kasienka’s leven maar je leert haar hoofd en hart goed kennen door de ‘bijzonder poëtische schrijfstijl’. Thank you internet! (Geschreven door Sara Crossan)

Geen musje zal vallen
Kristy Cambron

Als je het boek openslaat, beland je in de meest nerveuze bruiloft ooit. Ik las over Sera, kon ontdekken dat ze op het pu9789029724210-geen-musje-zal-vallen-l-LQ-fnt staat om te gaan trouwen, dat ze gaat verhuizen en dat er iets met haar verloofde William aan de hand is. Aan het eind van het hoofdstuk, als ze een paar minuten officieel getrouwd zijn, wordt hij gearresteerd.
Een hoofdstuk later zit je in Praag, 15 maart 1939, in de spanning van de Duitse bezetting van de stad. De Joodse Kája, haar zus en zwager proberen de stad uit te komen.

Twee super heftige verhalen, waarvan je tijdens het lezen ontdekt dat ze met elkaar verweven zijn. De tekst die voorin het boek geschreven staat, beschrijft God die met hen meegaat in de levens van deze vrouwen:
‘Heb ik u niet geboden: wees sterk en moedig? Sidder niet en wordt niet verschrikt, want de HERE uw God, is met u, overal waar gij gaat.’ Jozua 1:9

Koffie & Koek
Judith van den Berg
koffie__koek_1_0

Nog op zoek naar een leuk cadeautje voor een belijdenis of doop? Judith van den Berg heeft weer een superleuk boekje uitgebracht met allerlei leuke, christelijke quotes, grapjes, overdenkingen: Koffie&Koek. Sinds 1 maart in de christelijke boekhandels en maar €14,95!

“Wie Jezus wil volgen, moet Hem voor laten gaan.” -Anoniem

Vergeet mij niet
Karen Kingsbury

9789029721240-vergeet-mij-niet-l-LQ-f

Twee beste vrienden, Nolan en Ellie, maar twee hele verschillende levens. Ellie belandt thuis in een verschrikkelijke situatie terwijl Nolan keihard traint om professioneel basketballer te worden. Nolan en Ellie hebben een vaste plek, onder een oude eik, waar ze uren samen doorbrengen. Ze besluiten elkaar een brief te schrijven, die te begraven onder de boom en elkaar terug te zien als ze volwassen zijn, elf jaar later.

Dit is ECHT een prachtig boek over hoe God de levens van Nolan en Ellie geleid heeft! (Een lekker dik boek ook, 330 pagina’s, dus je kunt er even mee vooruit!)

Karen Kingsbury heeft trouwens nog veel meer prachtige boeken geschreven, check ze hier!

Storm
Nick Garlick

stormblok-299x299Het verhaal van Flip is eigenlijk super verdrietig: zijn moeder wordt vermist en zijn vader overlijdt. Dit betekent, tot Flips afschuw, dat hij bij zijn oom en tante op een waddeneiland moet gaan wonen. De eenzaamheid en het verdriet overheersen Flips leven. Tot hij op een stormachtige dag een paard van een schip redt. Storm en Flip worden onafscheidelijke vrienden en zijn leven lijkt compleet te veranderen! Dit boek is vooral geschikt voor 9 tot 14-jarigen en komt uit op 8 maart 2016!

Dit boek mag ik weggeven deze week! We hebben een winnaar gekozen: Annemarie heeft gewonnen, zij krijgt bericht via email. Dit was haar leuke reactie:

Het boek ‘Storm’ zou ik wel willen ontvangen van jullie! Ik ben groepsleidster op een internaat voor schipperskinderen en we hebben hier nogal wat meiden die lezen leuk vinden. Een extra boek in onze boekenkast kan dus vast geen kwaad!

We genieten van de schrijfsels op Huis van Belle. Elke week print ik er een paar uit en hang deze op het meidentoilet. We hebben dan soms leuke gesprekjes aan de hand van een artikel of genieten van de mooie spreuken of platen.

Zo wordt jullie huis ook een beetje ons huis!

Zit er een goede tussen voor je? Of mis je er één? Leestips zijn ALTIJD welkom!

Liefs!