Boeken & Belle – Je eigen boek uitgeven!

Dit is alweer mijn tweede boekenblog voor Huis van Belle maar ik heb me nog niet eens voorgesteld! (Oeps!) Je kunt meer over mij lezen in mijn bio, maar hier een korte introductie! Mijn naam is Hester, ik ben 20 jaar en ik ben echt gek op boeken, een beetje te gek op notitieboekjes (die in de afbeelding hierboven lagen eerlijk waar allemaal binnen handbereik), papier en knutselen. Perfect dus, dat ik Huis van Belles nieuwe boekenredacteur ben! Je kunt vanaf nu maandelijks een blog verwachten over de leukste nieuwe boeken, schrijvers, schrijven, boekwinkels…. ik denk dat je ‘m wel snapt!

Je eigen boek

Toen ik als tienjarige de hele jeugdafdeling van mijn plaatselijke bibliotheek uitgelezen had, begon ik mijn eigen verhalen te schrijven. Mijn verhalen werden niet zo’n succes, maar het schrijven zelf vond ik superleuk! Stel dat jij nou wel goed kunt schrijven en dat je er zelfs aan zit te denken om een boek te laten uitgeven: lees gauw verder!

Je kunt je eigen roman, detective, dichtenbundel, dagboek, reisboek of kookboek laten uitgeven bij Boekscout YO! Nadat jij je boek geschreven hebt, zorgen zij voor de rest. Je kunt je boek dus echt in handen krijgen en laten verkopen! Al enthousiast geworden?

Voorbeeldje: Ensemble van Roëlle Esselink!image

Iemand uit onze eigen Belle-community, die haar talent al heeft omgezet in een echt boek, is Roëlle Esselink. Ze is veertien jaar en ze is in 2014 begonnen met het schrijven van haar historische roman ‘Ensemble’Haar boek staat nu dus in de online winkel van haar uitgeverij en het is echt niet moeilijk om jouw boek daar ook tussen te krijgen!

Het uitgeven van je boek bij een uitgeverij, dus ook bij Boekscout YO!, is gratis. Zij proberen na het uitgeven geld te verdienen door jouw boek te verkopen. Het leuke van deze uitgeverij, is dat het speciaal voor kinderen tussen 10 en 15 jaar is en dat ze je van begin tot eind willen helpen met je boek. Als je inmiddels al 16 bent geworden, kun je jouw boek naar de volwassen afdeling van Boekscout sturen.

Dus:

Stap 1.

Schrijf je boek! Heb je al een hele tijd een mooi verhaal (bijvoorbeeld fan fiction?) in je hoofd, of een onafgemaakte detective ergens op je computer staan? Ben jij een prinses in de keuken en maak je je eigen recepten? Is het jou supergoed gelukt om een creatief dagboek te schrijven na Henrikes tutorial? Dan spoor ik je bij deze aan om het boek te schrijven! Een boek schrijven is superleuk maar ook keihard werken! Laat het aan je familie, vrienden, kennissen en je lerares Nederlands lezen en vraag wat zij er van vinden en blijf eraan werken tot je tevreden bent!

Stap 2

Stuur het document waarin je geschreven hebt naar Boekscout YO of Boekscout en wacht een reactie af. Let op: als je jonger dan 16 bent, moeten je ouders even in de buurt blijven voor het opsturen! Een nog niet uitgegeven boek, noemen ze een manuscript. (Weet je ook weer wat dat woord betekent!)

Stap 3.

Boekscout laat je weten of het uitgegeven kan gaan worden en zij nemen contact met je op! Op de site van Boekscout staat dat zij uiteindelijk 85% van de ingestuurde manuscripten kunnen uitgeven! Misschien geven zij dan nog wel eerst wat verbeterpunten, om je boek nog beter te maken, maar uiteindelijk heb je dus een heel grote kans van slagen!

Ik geloof dat er onder jullie heel wat schrijfsters zijn.. Heeft iemand al eens een boek geschreven of zelfs laten uitgeven?

Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én ons toffe tijdschrift Belle?
Word dan lid van de club!

 

Knop_geefjeop