Boekentip: Omgeruild – Fiona Rempt

Elk meisje heeft wel eens gefantaseerd over hoe het zou zijn als je erachter zou komen dat je geadopteerd was… Als je net knallende ruzie met je ouders hebt gehad bijvoorbeeld, of als je irritante broertje op wie jij (natuurlijk) totaal niet lijkt je weer eens irriteert. Je échte ouders zijn vast beroemd, megarijk en hip, niet streng en begrijpen je volledig. Toch? ;-)

Omgeruild

In het boek Omgeruild maken Pum en Yannick dit in het echt mee. Op hun dertiende verjaardag komen ze erachter dat ze bij hun geboorte per ongeluk zijn omgeruild. Hun levens staan natuurlijk meteen op hun kop. Niks geen beroemde ouders, twee gewone gezinnen uit Wassenaar en Amsterdam. Pum en Yannick zijn totaal verschillend. Pum is spontaan, vrolijk en een tikkie dramatisch. Yannick is lief, rustig en houdt van schilderen. De meiden ontmoeten elkaar en dealen allebei op hun eigen manier met de situatie.  Uiteindelijk zullen ze moeten kiezen waar ze voortaan willen wonen…

Onvoorspelbaar

Ik had het boek in twee dagen uit. Het leest als een trein! Wat ik vooral goed vond was dat ik van tevoren niet wist hoe het boek zou aflopen! Dat kun je niet van veel boeken zeggen. Het boek is wisselend vanuit Yannick en Pum geschreven, als een soort dagboeken. Hierdoor zie je goed hoe verschillend de twee meiden zijn en hoe ze op hun eigen manier met de situatie omgaan. De stukjes van Pum zijn over het algemeen dramatisch en overdreven. De stukjes van Yannick zijn veel relaxter.

Goed, ik ga verder niks meer verklappen. Het boek is in april uitgekomen, je kunt het boek voor 14 euro bestellen via bol.com of het natuurlijk gewoon in de boekhandel kopen! Laat het me weten als je het gaat bestellen of al hebt gelezen! 

X Martine

Deze blog werd geschreven door Martine