Boekreview Hitchhiker

Nadia heeft het niet leuk thuis. Haar vader heeft hen verlaten en haar moeder gebruikt haar als sloofje. Toen oma nog leefde, had ze tenminste nog een lichtpuntje. Maar dat geluk mag ze ook nu niet meer hebben. De enige persoon die ze kan vertrouwen is Peter, haar nieuwe vriend. Samen bedenken ze een plan om van huis weg te lopen. Tijdenlang verzamelen ze spullen en verstoppen ze geld om samen te kunnen vertrekken naar Vancouver Island.

Op de dag van vertrek kan Peter opeens niet meer mee. Zijn vader is ziek geworden en er is hulp nodig in het familiebedrijf. Nadia kan alleen echt niet wachten om weg te gaan. Ze besluit zonder Peter weg te gaan. Het is een barre tocht naar haar eindbestemming. Zo begint het al in de trein waar de politie haar achterna komt. Daarna trekt ze al liftend het land door. In de regen moet ze in haar tentje overnachten aan de kant van de weg, vol angst om opgepakt te worden. Het liften is spannend met de enge types, maar ook gezellig met alle verhalen die haar verteld worden.

Wanneer Nadia in Victoria aankomt, blijkt het allemaal niet zo gemakkelijk te zijn als ze eerst verwacht had. Werk en onderdak zoeken duurt heel lang, zeker nu het toeristenseizoen net achter de rug is. Zo komt het dat Nadia in de tentcity terecht komt, waar ze verblijft tussen verslaafde zwervers en mensen die aan criminele praktijken doen. Ook maakt ze kennis met de mensen van de opvang. Nadia heeft zoiets nog nooit eerder gezien. Ze leert de mensen uit de tentcity kennen en merkt dat ze lang niet allemaal gemeen of gevaarlijk zijn. Het zijn mensen met een verhaal die meer hulp nodig hebben. Maar moet zij hen dan redden? En hoe moet ze dat dan doen?

Samen met een groep tentcity bewoners gaat Nadia de strijd aan. Dit naast haar baantje bij de McDonalds en haar vrijwilligerswerk bij de opvang. Ondertussen wordt haar ‘vriendin’ Amy, een oudere bewoonster van de opvang ernstig ziek. Kan Nadia nog wel op God vertrouwen?

In het proloog wordt duidelijk dat Nadia haar levensverhaal heeft opgeschreven en laten uitgeven. Een van de mensen met wie ze mee mocht rijden tijdens het liften krijgt dit levensverhaal dus ook echt in boekvorm. Wij als lezer lezen als het ware mee met deze persoon.

Je kunt het boek Hitchhiker hier bestellen.