Boekreview Prikkels

School is weer begonnen, net na een fijne zomervakantie. Balen dat je nu weer in de les moet zitten en niet van de zon kan genieten. Om je het idee te geven dat je toch nog een beetje vakantie hebt, is het boek Prikkels van Heidi de Vries-Fleur een echte aanrader!

De prikkels van Renske

In dit eerste deel uit de serie Summergirls gaan de tweeling Veerle en Renske samen op een zomerkamp in Luxemburg. Maar vol plezier de dagen aftellen zit er voor Renske helaas niet bij.
Renske is hooggevoelig en hierdoor vind ze het eigenlijk alleen maar spannend en eng. Er kan zoveel fout gaan!

Toch gaat Renske mee naar Luxemburg. Veerle wilt eigenlijk een vriendje vinden en heeft dus niet zoveel tijd voor Renske. Gelukkig houdt de leiding goed rekening met haar problemen zodat er niet teveel prikkels in haar hoofd kunnen komen. Vooral Remco, de vriend van haar nicht Sandra, lijkt goed te weten wat ze nodig heeft. Af en toe even een extra pauze doet Renske al helemaal goed. Zeker omdat het kamp een druk programma heeft. Ze doen spelletjes, bezoeken een kasteel en aan het einde is er natuurlijk ook een bonte avond. De bonte avond lijkt wel op een bijzondere manier bont te worden, als Renskes nieuwe vriendin Mirjam opeens ernstig ziek lijkt te worden en ze met spoed naar het ziekenhuis gaan. En als Renske dan ook nog merkt dat ze Remco eigenlijk heel erg leuk vindt….

Gezellig, grappig en verliefd

Prikkels is een lekker vlot lezend en gezellig boek. Naar mijn idee is hooggevoeligheid erg goed uitgelegd. Het is niet zwaar beschreven, maar het wordt je wel steeds duidelijker waar je nu eigenlijk last van kan hebben: van de last van nieuwe schoenen tot maar blijven nadenken over eigenlijk echt alles 😉 Maar ook de voordelen van hooggevoeligheid zijn grappig beschreven als Renske zich supergoed voorbereid op kamp terwijl haar zus enorm slordig is.
Het leuke vind ik ook dat het geen zielig verhaal is geworden. Je kunt goed zien dat iemand met hooggevoeligheid ook grapjes kan maken, van simpele dingen als slagroom kan genieten en…. verliefd kan worden <3 <3 Hoe zou het aflopen tussen Renske en Remco? Zou het Renske lukken hem uit haar hoofd te zetten?

Heb jij (wel eens) last van te veel prikkels?

Tip: Mocht je dit deel al gelezen hebben, eind september komt deel 2 uit. Mis Stress niet!