Bokkenpootjes-ijs-taart, yummmm!

Als iets een goed recept is, dan is dit het wel. Nog in de tijd dat ik op de basisschool zat, kreeg ik deze taart op de verjaardag van een vriendinnetje. Wat was dat lekker, zo lekker dat ik na al die jaren, nog precies uit mijn hoofd weet hoe je deze taart moet maken.

Er is niets zo makkelijk als deze taart en daarnaast is het ook nog low budget. Je maakt hem zo:

 Stap 1: Verkruimel de bokkenpootjes. Ik heb op het boodschappenlijstje 1 á 2 pakken neergezet, 1 pak is te weinig, maar 2 is dan weer best veel, it’s up to you! Er zijn verschillende manieren om de bokkenpootjes te verkruimelen, tegenwoordig stop ik alles in de keukenmachine, druk ik op de knop en ben ik zo klaar. Er was een tijd dat ik alle bokkenpootjes één voor één plette, tussen twee lepels, onder een soeplepel, in een kom stampe met een stampot-stamper, plette onder een vork… Wees creatief!

Stap 2: klop de slagroom, redelijk stijf.

Stap 3: Mix de slagroom en de bokkenpootjes door elkaar. Doe er eventueel een scheut advocaat bij, dat gele goedje wat je moeder misschien wel eens neemt, met een dot slagroom erop. In advocaat zit wel alcohol, dus overleg even met je ouders of ze dit een goed plan vinden. Zonder advocaat smaakt de bokkenpootjestaart namelijk net zo lekker!

Stap 4: Doe alles in een taartvorm. Het is handig om de bodem van de taartvorm te bekleden met bakpapier. De grootte van de springvorm maakt niet zoveel uit. Hoe groter de vorm, hoe dunner de taart. De taart is wel super machtig, dus ik geef zelf de voorkeur aan een 26 cm springvorm.

Stap 5: Stop de taart in de vriezer. Minimaal twee uur, maar je kan het ook gerust een nacht erin laten staan. Het is wel het lekkerst om de taart op te eten als die al een beetje zacht geworden is. Haal hem dus ruim een half uur voor je hem op wilt eten uit de vriezer.

Ik hoop dat jij net zo van de taart geniet als ik dat doe. Er gaat (bijna) niet boven de bokkenpootjes-ijs-taart!

Liefs

PS: Ik vind de taart zo lekker dat ik vergeten ben een foto van het eindresultaat te maken! Oeps :) Het eindresultaat wat je wél op de foto ziet is van voor dat de taart de vriezer in ging, op zich ziet het er ongeveer hetzelfde uit als het eruit komt, hoogstens wat lichter van kleur!