Boost jouw geloofsleven met deze apps

De coronacrisis is helaas niet meer weg te denken. Wat begon als een ziekte aan de andere kant van de wereld, is nu een angstaanjagende tijd voor ons allemaal. Ook in Nederland zijn er talloze maatregelen genomen. Van gecancelde (vakantie)plannen tot aan het sluiten van de kerken. Toch is het belangrijk om ook in deze tijd samen met God te leven en te investeren in jouw geloof. Maar hoe doe je dat dan?

Nou met deze apps hieronder dus! Sommigen lijken een beetje op elkaar, maar ze werken net iets anders. Probeer ze dus vooral lekker uit om te zien wat jij prettig vindt! Pluspuntje: ze zijn allemaal gratis te downloaden ;-)

 1. Bijbel/ YouVersion: met alle extra tijd nu kun je veel in de Bijbel lezen, bijvoorbeeld met deze app! Je vindt er bestaande leesplannen en gewone Bijbelboeken. Ook kun je verzen markeren en opslaan.
 2. Bijbel Open: wat is er nou beter dan dagelijks met God bezig zijn? Deze app helpt je daarmee, want hij verzorgt elke dag een nieuwe overdenking, aangevuld met een gebed of een vraag en een inspirerend lied om naar te luisteren of om mee te zingen.
 3. Bijbelvragen: deze app is er om je te helpen met al je Bijbelvragen. In de app vind je er namelijk wel meer dan 800 met een bijpassend antwoord. De antwoorden bestaan uit een Bijbelvers en een heldere uitleg. Ook handig om te gebruiken als je in gesprek bent met een niet-christelijke vriendin. #evangeliserendoenwesamen!
 4. Kerkomroep: heb je een keer een dienst gemist? Geen probleem! Met deze app kun je kerkdiensten terugluisteren van al je favoriete kerken in Nederland.
 5. Bidden Onderweg: deze app biedt elke dag een podcast aan van 10-13 minuten. Het is niet echt een Bijbelstudie, want het geeft je vooral de mogelijkheid om zelf na te denken over een bepaald thema. De podcasts bestaan uit een combinatie van muziek, Bijbelverzen en reflecterende vragen.
 6. PrayAssist: als je van to-do-lijstjes houdt, zal je deze app geweldig vinden! Je kan gebedspunten invoeren en opslaan, zodat je eraan wordt herinnerd. Ook kun je voor een bepaald onderwerp in groepen bidden met andere mensen. Laten we dus ook juist in deze tijd samenkomen en ons verbonden voelen met elkaar en met God!

Let op: de onderstaande apps zijn in het Engels.

 1. Bible Quiz Trivia Game: in deze app wordt jouw kennis van de Bijbel getest op een speelse wijze. Je kunt kiezen uit verschillende levels, dus zo is het voor iedereen te doen. Leuk om tegen je vriendinnen te spelen! ;-)
 2. iDisciple: deze app heeft alles wat je nodig hebt! Handig als je niet zo’n fan bent van veel verschillende apps. Je vindt er video’s van kerkdiensten, christelijke radio’s, bijbelleesplannen, challenges, etc.
 3. FaithPlay: wil je niet elke keer naar podcasts luisteren van dezelfde mensen? Dan is deze app geschikt voor jou! Je vindt er dus podcasts van juist veel verschillende mensen, zodat je ook eens vanuit een andere hoek naar een onderwerp kunt kijken!
 4. Churchome: in deze app vind je korte en lange video’s over verschillende (actuele) onderwerpen. Ook zijn bepaalde onderwerpen verdeeld in series met meerdere afleveringen, zodat je niet in één keer al die informatie over je heen krijgt. Daarnaast vind je er video’s voor kinderen, dus leuk voor je broertjes en zusjes! Let op: ook deze zijn in het Engels, dus helaas voor de meeste kinderen niet geschikt. :-(
 5. Breakaway Ministries: last but not least! Deze app bevat video’s van preken over bijna alle onderwerpen die je je kunt bedenken. Ze zijn meer geschikt voor meiden van de bovenbouw en ouder, maar probeer hem vooral uit als je nog wat jonger bent en toe aan een uitdaging!

Heb jij nog andere apps die je gebruikt voor je geloofsleven?

Photo by Aaron Burden on Unsplash