Break the day this way! – DIY verrassingspot

In heel Nederland zijn de scholen weer begonnen. Het zal misschien een beetje anders zijn door de coronamaatregelen, maar ook dat went weer. Voor je het weet doe je weer je ding op school, alsof het nooit anders is geweest. Van het fietsen naar school, tot het huiswerk maken, naar de sport- of muziekvereniging en andere alledaagse dingen. Na een paar weken kan de afgelopen zomervakantie al als een ver verleden voelen. Er is niks mis met een bepaalde regelmaat in de dag, maar soms is het fijn om de dag met iets verrassends te breken, even uit die schoolsleur te komen en de week wat toffer te maken. How? This way: met een verrassingspot!

De verrassingspot

Heb je een leeg jam- of Nescafépotje? Pimp hem tot een mooie vrolijke pot! Gebruik glasstiften, lintjes, verf of washi-tape.

Bedenk daarna allerlei leuke kleine activiteiten (‘break-the-day’ activiteiten) die jouw dag leuker kunnen maken. Maak het zo gek en leuk als je zelf wilt. Bijvoorbeeld een drie gekke selfies maken en opsturen in een groepsapp, een heerlijke cup cake bakken of twee leuke herinneringen ophalen. Om je alvast wat inspiratie te geven heb ik een lijst gemaakt van meer dan 40 ‘break-the-day’ kaartjes die je kunt toevoegen aan jouw verrassingspotje! Klik hier om de lijst te downloaden: ‘Break-the-day’ kaartjes Kies drie kleuren printpapier uit en print de ‘break-the-day’ kaartjes uit. Knip alle kaartjes uit en stop de verrassingspot ermee vol.

Op bepaalde momenten, bijvoorbeeld aan het begin van de week, elke ochtend, na een toets of als je het gewoon even nodig hebt, grabbel je in je zelfgemaakte verrassingspot en verras je jezelf met een ‘break-the-day’ kaartje.

Heb jij een toffe activiteit die niet aan deze lijst mag ontbreken, zet hem in je reactie!

PS: Ken jij iemand die wel zo’n verassingspot kan gebruiken? Geef hem/haar er een cadeau!