Bright City – Hello Maker

Een paar jaar geleden ontdekte ik een nieuwe worship band, namelijk Bright City. Ik sprak toen met een van de producers en schrijvers over hun debuut album dat toen uitkwam. Nu twee jaar later hebben ze hun tweede album Hello Maker uitgebracht. Een stijlvol worship album met edge.

We are Bright City

Het muziek collectief Bright City is opgericht in Brighton (Engeland) in de Sint Peter kerk. Mensen uit de kerk besloten hun muzikale creativiteit en liefde voor God samen te brengen door muziek te gaan schrijven. Het resultaat is nu dus al twee albums met muziek om God mee groot te maken. Een van de artiesten is Martin Smith, die ken je misschien wel van zijn nummer ‘God’s Great Dancefloor’.

Maker of the Moon

Het album opent met het nummer ‘Maker of the Moon’ gaat over de grootsheid van God en de persoonlijke relatie die we met Hem kunnen hebben. In het refrein wordt de reactie bezongen die we kunnen hebben als we God van dichtbij mogen zien en ervaren.

You Are the One Thing

Een van mijn persoonlijke favorieten is ‘You Are the One Thing’, een dancy nummer dat gaat over je leven geven aan God. Het is dus een echt een dans nummer maar met een stevige tekst, namelijk dat je alles, echt alles, aan God geeft. Wat betekend dat voor jou?

So here is my heart Lord

I throw it wide open

You are the one thing

I put all my hope in

 

So here is my heart Lord

Completely surrendered

You are the one thing

I put all my hope in

Your Love

Het nummer ‘Your Love’ is een soort anthem over de grootsheid van Gods liefde. Soms vind ik het wel eens lastig om voor te stellen hoe veel God van mij houdt, maar dit lied helpt dat om meer in perspectief te zien. Ze zingen /Your love, endless as the ocean deep/. Wow, dat is wel even mega als je daar over nadenkt! Gods liefde is zo groot, dat is gewoon bijna niet voor te stellen! Wat gaaf hè, dat wij kinderen van die God mogen zijn!

Song for a Dreamer

Het album wordt afgesloten met ‘Song for a Dreamer’. Een beetje bijzonder nummer, met een persoonlijke vraag aan God. Namelijk dat de toekomst onzeker is en dat je soms gewoon wil weten wat er gaat komen om te durven dromen. Heb jij dat wel eens, dat je niet weet of je wel mag dromen? Het mooie is dat je dat dus gewoon aan God mag vertellen, Hij luistert namelijk altijd!

Je kan het album Hello Maker luisteren via Spotify (ons account vind je door ‘spotify:user:huisvanbelle’ in de zoekbalk in te typen) en is te koop via iTunes en via de website van Bright City. Ook staan de akkoorden van de nummers op hun website, voor als je zelf de nummers wil spelen op een gitaar of piano!

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)