Broken crayons still color

Iedereen maakt in zijn leven dingen mee die ons gebroken achterlaten. Klein of groot, iedereen maakt dingen mee die je verdriet doen, die je achterlaten als een ‘mess’. Ook ik heb dat en de beste manier om die mess weer op te ruimen is door naar God toe te gaan en de Bijbel te lezen. Om dit te doen ben ik een leesplan gestart dat ‘Broken crayons still color’ heet. Dit leesplan heeft mij heel erg bemoedigd en veel belangrijke dingen geleerd die ik heel graag met jullie wil delen.

Tekening

De belangrijkste les die ik heb geleerd zit hem al in de titel zelf: broken crayons still color. Je kent vast wel van die doosjes met krijtjes erin. Die krijtjes gaan vaak kapot en na een aantal keer gebruiken zijn je krijtjes in meerdere stukjes gebroken. Maar ook al zijn ze gebroken, je kan ze nog steeds prima gebruiken om mee te kleuren. Zo werkt het ook met ons leven. Soms zijn we gebroken en zien we alleen maar onze kapotte stukjes. Maar net als dat krijtje, kun je met de verschillende stukjes nog steeds een hele mooie tekening maken. Zo werkt God ook in ons leven, Hij wil júíst onze gebrokenheid gebruiken om anderen te bemoedigen. Waar het gebroken krijtje nog een hele mooie tekening kan maken, kan God jouw gebrokenheid gebruiken om weer iets moois en nieuws op te laten bloeien.

Masterpiece

Mijn boodschap aan jou is dat je verdriet, gebrokenheid, pijn en schaamte niet dingen zijn om te verbergen, maar om juist aan het licht te brengen. God wil deze gebroken stukjes gebruiken om je te herstellen zodat je datgene weer kan gebruiken om anderen mee te raken en te bemoedigen. Je hoeft je niet te schamen voor je gebrokenheid. Voor de dingen die je gedaan hebt of die jou aangedaan zijn. God wil deze namelijk zo graag gebruiken om er een mooie tekening van te maken. Hij wil van jouw mess een masterpiece maken.

Photo by Gaelle Marcel on Unsplash