How to: bronzer aanbrengen

Hoi meiden! Weten jullie nog dat ik in mijn vorige post vertelde dat ik bijna elke dag wel wat bronzer op mijn gezicht draag? Vandaag ga ik jullie laten zien hoe ik dat aanbreng, zonder dat het er onnatuurlijk uitziet! Kijk je mee?

stijl bronzer

Van mijzelf ben ik in de winter onwijs bleek, en om te voorkomen dat mijn hele omgeving zich afvraagt ‘of ik soms ziek ben’, begin ik de dag ’s ochtends met wat bronzer. Ik gebruik deze Natural Bronzer van Rimmel in de kleur 026 Sun Kissed. Een hele fijne bronzer die zorgt voor een natuurlijk, zonnig tintje.

Als jij zelf nog geen bronzer in huis hebt, maar er wel graag een zou willen, test dan de kleur van de bronzer eerst even in de winkel voordat je hem koopt! Let erop dat hij niet te oranje is, zo’n typisch wortel/zonnebankeffect is iets teveel van het goede :)

bronzer aanbrengen

Oké, let’s start. Dit is mijn gezicht zonder ook maar iets van make-up. Best wel bleekjes, zoals je ziet, en ook redelijk ‘vlak’. Op zich geen probleem, maar als je het effect van de bronzer hebt gezien wil je niet meer anders. :)

how to bronzer

Als allereerste breng ik met een grote kwast wat bronzer aan over mijn hele gezicht. Een dun laagje is genoeg, het zorgt ervoor dat de lijnen die ik zo meteen aan ga brengen op mijn gezicht niet te ‘hard’ worden en mooi blenden (overlopen) in de rest van mijn gezicht.

duckface

Ik weet het: een duckface is zó 2014 en kan eigenlijk echt niet meer, maar bij het aanbrengen van bronzer is het superbelangrijk! Dus: tuit je lipjes maar ;)

tutorial bronzer

Nu pak ik mijn schuin afgesneden blushkwast erbij. Ik dip hem lichtjes in de bronzer, tik hem af om het overbodige poeder eraf te laten vallen, en breng het aan op mijn gezicht. Ik tuit hierbij mijn lippen, en beweeg mijn kwast over de lijn die je op de afbeelding ziet: net onder mijn jukbeenderen, daar waar de schaduw op mijn ingevallen wangen valt. Lekker heen en weer gaan met je kwast, totdat de bronzer goed is geblend!

voor-na

En dit is dan het resultaat na 1 laagje bronzer over mijn hele gezicht, en nog een extra accent onder mijn jukbeenderen. Ik heb net wat meer vorm in mijn gezicht, en ik zie er gelukkig wat minder bleek uit. I like!

bronzer kim kardashian

Nope, zo heftig als Kim Kardashian met shapen aan de slag gaat doe ik het niet, maar eerlijk gezegd vind ik dat ook net een tikkie te ver gaan. Ik bedoel, om nou elke dag mijn gezicht net zo vol te smeren met witte en bruine goedjes als Kim K. hier doet? Nee, dankje. Maar gewoon hier en daar wat accenten aanbrengen, dat vind ik dan wel weer fijn.

Gebruik jij wel eens bronzer?