Cappuccinocake
Ik vind cappuccino echt super lekker. Vooral die van de buren, haha. Als ik aan het oppassen ben op mijn buurmeisje neem ik altijd hun cappuccino. Zo lekker! Ik vond een espressocake en maakte er een variant voor: de cappuccinocake. Hij was echt super lekker. Ik had alleen per ongeluk een broodbakvorm in plaats van een cakevorm gebruikt. Hierdoor was de cake lager dan normaal. Alsnog was hij super goed te eten en maakte het verder niet uit.
Werkwijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bestrijk de cakevorm licht met olie.
Stap 2: Meng de bloem, het bakpoeder, de maïzena, suiker, vanillesuiker, kaneel en het zout in een grote kom.
Stap 3: Klop de olie, eieren, cappuccino en cacao door elkaar en schenk dit vloeibare mengsel bij het droge mengsel. Mix alles goed door elkaar.
Stap 4: Doe het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak het beslag 45 minuten midden in de oven. Als je een satéprikker in de cake doet en hij komt er schoon uit, dan is de cake gaar.
Stap 5: Laat de cake ongeveer 5 minuten in de vorm afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Leg de cappuccinocake op een taartrooster en laat hem volledig afkoelen.
Stap 6: Eventueel kun je de cake nog bestuiven met poedersuiker als je dat leuk vind.
Eet lekker!
Vind jij cappuccino ook zo lekker?
PS: ben je al lid van onze Huis van Belle club? Niet? Geef je dan nu op voor vier keer per jaar Belle op de mat, plus leuke extraatjes en kortingen!
Deze blog werd geschreven door Elise